بهمنظور مطالعه خواص آنتیاکسیدانی و خصوصیات کیفی میوه چهار رقم فلفلدلمهای، آزمایشی گلخانهای در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار انجام شد. رقمها شامل فلفلدلمهای سبز (Traviata)، قرمز (Inspratian)، نارنجی (Aracia) و زرد (Taranto) بود که در گلخانه با بستر کشت خاکی و بهطور همزمان کشت شد. میوههای مربوط به هر رقم، بهصورت تصادفی و در مرحله نزدیک به رنگاندازی کامل برداشت و فاکتورهای کیفی شامل میزان مواد جامد محلول، اسیدهای آلی، ویتامین ث و راندمان استخراج اسانس میوه و خواص آنتیاکسیدانی شامل میزان کل ترکیبات فنولیک، قابلیت حذف رادیکالهای دیپیپیاچ و قابلیت حذف رادیکالهای هیدروکسیل آنها اندازهگیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که ارقام متفاوت فلفلدلمهای از نظر ویژگیهای کیفی و خواص آنتیاکسیدانی متفاوت هستند. میوههای رقم نارنجی (Aracia) دارای بیشترین میزان مواد جامد محلول و ارقام سبز (Traviata) و زرد (Taranto) دارای بیشترین میزان اسیدهای آلی بودند. بالاترین راندمان استخراج اسانس نیز در رقم زرد (Taranto) مشاهده شد. میوههای رقم قرمز (Inspratian) دارای بیشترین میزان ویتامین ث و خواص آنتیاکسیدانی بهتری شامل کل ترکیبات فنولیک، قابلیت حذف رادیکالهای دیپیپیاچ و هیدروکسیل نسبت به سایر ارقام بودند، درحالیکه رقم سبز (Traviata) از نظر این ویژگیها در نقطه مقابل این رقم قرار داشت. در کل اطلاعات حاصل از این آزمایش میتواند در درک قابلیت رقمهای متفاوت فلفلدلمهای برای حفظ سلامتی انسان مفید باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |