دوره 5، شماره 17 - ( پاییز 1394 )                   جلد 5 شماره 17 صفحات 263-272 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.5.17.263

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rostamzadeh B, Ramin A A, Amini F, Pirmoradian M. Effect of Chitosan Coating on Increasing Postharvest Life and Maintaining Apple fruit Quality Cv “Soltani”. JCPP. 2015; 5 (17) :263-272
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2425-fa.html
رستم‌زاده بهناز، رامین علی اکبر، امینی فریبا، پیرمرادیان محسن. اثر پوشش‌دهی با کیتوزان بر افزایش عمر پس از برداشت و حفظ کیفیت میوه سیب رقم سلطانی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (17) :263-272

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2425-fa.html


دانشگاه صنعتی اصفهان ، AA-Ramin@iut.ac.ir
چکیده:   (739 مشاهده)

مزیت پوشش‌دهی فرآورده­ها بهطور معمول کاهش تعرق و تنفس میوه است که بهمنظور حفظ کیفیت و افزایش انبارمانی میوه­‌ها بهکار گرفته می‌شود. یکی از مهم­ترین پوشش­هایی که در دوره پس از برداشت بهکار می­رود، کیتوزان است. در این تحقیق تأثیر غلظت­های مختلف کیتوزان (0، 5/0، 1 و 2 درصد) بر عمر انبارمانی میوه سیب رقم سلطانی مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش به‌صورت طرح کرت­های خرد شده در زمان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 3 تکرار و 4 تیمار انجام شد. میوه­ها به‌مدت 210 روز در سردخانه با دمای 1 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90% نگهداری شدند و در فواصل زمانی 30 روز یک‌بار خارج شده و از نظر شاخص­هایی نظیر سفتی بافت، درصد کاهش وزن، اسید آلی، مواد جامد محلول، ویتامین ث، pH عصاره، ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد میوه­های تیمار شده با کیتوزان به‌طور معنی­داری بیشترین سفتی، اسید آلی، ویتامین ث، مواد جامد محلول، ترکیبات فنلی، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و کمترین کاهش وزن و pH عصاره را در مقایسه با شاهد داشتند. هرچند بین دو غلظت 1 و 2 درصد کیتوزان در اکثر موارد تفاوت معنی­داری دیده نشد، اما در برخی موارد غلظت 2 درصد بهتر از 1 درصد کیتوزان توانست ضمن افزایش زمان ماندگاری پس از برداشت سیب، کیفیت میوه‌ها را حفظ نماید.

متن کامل [PDF 326 kb]   (290 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف