دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1397 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 51-62 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tagheiei M, Talebi M, Sayed Tabatabaei B. Direct and Indirect in vitro Regeneration of Plantlets of Digitalis lanata and D. purpurea Species . JCPP. 2018; 8 (3) :51-62
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2441-fa.html
تقیئی محمود، طالبی مجید، سید طباطبایی بدرالدین ابراهیم. مطالعه باززایی مستقیم و غیر مستقیم در گونه‌های Digitalis lanata و D. purpurea در شرایط درون شیشه . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1397; 8 (3) :51-62

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2441-fa.html


دانشگاه صنعتی اصفهان ، mtalebi@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (43 مشاهده)

گل انگشتانه (Digitalis sp.) به‌عنوان یک گیاه زینتی و دارویی در درمان نارسایی‌های احتقانی قلب استفاده می‌شود. استفاده از کشت بافت و سلول گیاهی، در ریزازدیادی و تولید پایدار ترکیبات دارویی در مقیاس وسیع بسیار مؤثر است. در این پژوهش روش‌های باززایی مستقیم و غیر مستقیم در دو گونه D. purpurea و D. lanata تحت تیمارهای مختلف اکسین و سیتوکنین مورد بررسی قرار گرفت. در روش غیر مستقیم جوانه‌زنی فقط در گونه D. lanata و در پاسخ به سه میلی‌گرم در لیتر BAP رخ داد و هیچ‌گونه باززایی در کالوس‌های گونه
D. purpurea صورت نگرفت. استفاده از 13 ترکیب هورمونی مختلف جهت باززایی مستقیم ریزنمونه گره نشان داد که در هر دو گونه، بهترین باززایی در محیط‌های MS حاوی هورمون BAP حاصل می‌شود. تعداد شاخه‌های حاصل در روش مستقیم در گونه D. purpurea بیشتر بود و پاسخگویی آن به محیط‌های مختلف کشت، سریع‌تر صورت می‌گیرد. نتایج نشان داد که میزان فنل تولید شده در هر دو گونه در کشت جوانه و باززایی مستقیم بسیار کمتر از کشت برگ در باززایی غیر مستقیم است. شاخه‌های حاصل در محیط‌های بدون اکسین و حتی حاوی یک میلی‌گرم در لیتر زآتین نیز ریشه‌زایی کردند و سپس به خاک منتقل شدند. با توجه به میزان تولید فنل بسیار اندک و نیز ایجاد تعداد شاخساره‌های بسیار بیشتر در کشت‌های جوانه هر دو گونه، این روش ترجیح داده می‌شود.
 

متن کامل [PDF 8260 kb]   (33 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb