دوره 11، شماره 3 - ( 8-1400 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 101-110 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tadayon M R, Tadayyon A, Esmaili S. Effect of Humic Acid on Growth and Yield Indices of Sunflower (Helianthus annuus) in a Saline Soil. JCPP. 2021; 11 (3) :101-110
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2442-fa.html
تدین محمودرضا، تدین علی، اسماعیلی سمیه. تأثیر اسید هیومیک بر شاخص‌های رشد و عملکرد آفتابگردان (Helianthus annuus) در شرایط تنش شوری. تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (3) :101-110

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2442-fa.html


دانشگاه شهرکرد ، mahmoudbahador@gmail.com
چکیده:   (55 مشاهده)

به‌منظور بررسی اثر مقادیر اسید هیومیک بر صفات رشدی و عملکرد آفتابگردان در شرایط خاک شور، آزمایشی مزرعه‌ای در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی ١٣٩٣ در کاشان انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 3 سطح اسید هیومیک (1، 3 و 6 لیتر در هکتار) در شرایط نیتروژن کافی خاک، بدون اسید هیومیک در شرایط نیتروژن کافی خاک، 3 لیتر اسید هیومیک در هکتار و شاهد بدون اسید هیومیک در شرایط نیتروژن ناکافی خاک بود. نتایج نشان داد تأثیر کاربرد اسید هیومیک بر تمام صفات مورد اندازه‌گیری معنی‌دار بود. بیشترین افزایش در میزان درصد روغن، وزن هزاردانه، وزن طبق، عملکرد دانه، قطر طبق، قطر ساقه و تعداد برگ از تیمار 3 لیتر اسید هیومیک در شرایط کافی نیتروژن، بیشترین افزایش در ارتفاع بوته و وزن بوته از تیمار 6 لیتر اسید هیومیک در شرایط کافی نیتروژن و بیشترین درصد پروتئین از تیمار ١ لیتر اسید هیومیک در هکتار در شرایط نیتروژن کافی خاک به‌دست آمد. نتایج به‌دست آمده از این آزمایش نشان داد که کاربرد اسید هیومیک در یک خاک شور می‌تواند موجب بهبود رشد و ‏عملکرد آفتابگردان شود.

متن کامل [PDF 433 kb]   (34 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق