عرضه میوه بهصورت برشهای تازه و آماده مصرف در سالهای اخیر افزایش زیادی یافته است. میوه کیوی نیز از جمله میوههایی است که عرضه آن بهصورت تازهبریده در سالهای اخیر روند افزایشی داشته است. آلودگی میکروبی، کاهش شدید سفتی و قهوهای شدن از عوامل اصلی محدود کننده عمر قفسهای قطعات تازهبریده میوهها میباشند. در این پژوهش اثر تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک هریک در غلظتهای صفر، دو، چهار و شش میلیمولار بهتنهایی و یا در تلفیق با تیمار امواج فراصوت روی قطعات تازهبریده میوه کیوی مورد بررسی قرار گرفت. قطعات تازهبریده کیوی پس از اعمال تیمار، در دمای دو درجه سانتیگراد انبار و در زمانهای 7 و 14 روز از انبار سرد خارج و مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک بهطور مؤثری در مقایسه با شاهد ظاهر محصول را حفظ نموده و دارای سفتی بافت، اسید قابل تیتر، اسید آسکوربیک، مقدار فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی بالاتر و در عین حال کلونی باکتری کمتری بودند. در بین تیمارهای اعمال شده نیز تیمارهای اسید اگزالیک در غلظتهای دو، چهار و شش میلیمولار و اسید سیتریک در غلظت شش میلیمولار بهتر از سایر تیمارها عمل نمودند. اعمال تیمار فراصوت بهتنهایی با وجود کاهش بار میکروبی و حفظ بهتر ویژگیهای آنتیاکسیدانی تأثیر چندانی در حفظ بازارپسندی قطعات تازهبریده میوه کیوی نشان نداد. بنابراین اعمال تیمارهای اسیدآلی بهصورت غوطهوری میتواند در افزایش عمر قفسهای قطعات بریده شده میوه کیوی مورد استفاده قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |