دوره 6، شماره 19 - ( بهار 1395 )                   جلد 6 شماره 19 صفحات 67-49 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Edalat M, Naderi R. Evaluation of Sowing Date Effect on Grain Yield and Phenology of Corn Hybrids Using Thermal Indices. Journal of Crop Production and Processing 2016; 6 (19) :49-67
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2511-fa.html
عدالت محسن، نادری روح‌اله. تأثیر تاریخ کشت بر عملکرد دانه و فنولوژی هیبریدهای ذرت با استفاده از شاخص‌های حرارتی . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1395; 6 (19) :49-67

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2511-fa.html


دانشگاه شیراز ، edalat@shirazu.ac.ir
چکیده:   (3442 مشاهده)

به‌منظور بررسی تأثیر تاریخ کشت و رقم بر تجمع واحدهای حرارتی، فنولوژی و عملکرد ذرت، مطالعه‌ای دو ساله در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 5 هیبرید ذرت (SC704، Hido، BC677، BC666 و NS540) در پنج تاریخ کشت (15 اردیبهشت، اول خرداد، 15 خرداد، اول تیر، 15 تیر) به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد دانه از هیبرید هیدو در تاریخ کشت اول خرداد و کمترین آن از هیبرید 504 در تاریخ کشت تأخیری 15 تیر به‌دست آمد. هم‌چنین از بین شاخص‌های مورد بررسی، واحدهای حرارتی محصول (CHU)، کارایی مصرف حرارت  (HUE)و اختلاف نسبی دما (RTD)  نیاز حرارتی ارقام ذرت را در تاریخ‌های کشت مختلف و در مراحل متفاوت نموی به‌خوبی برآورد کرده و بنابراین به‌دلیل دارا بودن روند ثابت و منطقی در برآورد نیاز حرارتی ارقام ذرت در تاریخ کشت‌های عادی و تأخیری، برتری نسبی بر سایر شاخص‌ها مانند درجه روزهای رسیدگی (GDD)، واحد هلیوترمال (HTU) و شاخص فنوترمال (PTI) داشتند. از نظر مقدار ضریب تغییرات نیز شاخص RTD و پس از آن CHU دارای کمترین ضریب تغییرات بودند که خود نشان‌دهنده دقت کافی این شاخص‌ها در تخمین و تعیین نیاز گرمایی هیبریدهای ذرت در تاریخ‌های کشت متفاوت بود.

متن کامل [PDF 771 kb]   (1396 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق