دوره 7، شماره 3 - ( پاييز 1396 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 61-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Edalat M, Kamali M. The Effect of Weed Interference, Sowing Date and Method on Phenology, Growth, Protein and Yield of Red Bean (Phaseolus vulgaris L.). Journal of Crop Production and Processing 2017; 7 (3) :47-61
عدالت محسن، کمالی مریم. اثر تداخل علف‌های‌ هرز، تاریخ و روش‌کاشت بر فنولوژی، رشد، پروتئین و عملکرد لوبیا قرمز (Phaseolus vulgaris L.). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (3) :47-61

دانشگاه شیراز ، m-edalat@hotmail.com
به‌منظور ارزیابی اثر تداخل علف­­های­ هرز، تاریخ و روش­کاشت بر فنولوژی، رشد، پروتئین و عملکرد لوبیا قرمز، آزمایشی به­‌صورت کرتهای دوبار خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1393-1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. کرت­های اصلی شامل روش کاشت در دو سطح (یک­ ردیفه و دو ردیفه)، کرت فرعی شامل تیمار علف­ هرز در دو سطح (با و بدون علف­ هرز) و کرت فرعی فرعی نیز سه تاریخ کاشت (25 اردیبهشت، 11 خرداد و 28 خرداد) بود. رقابت علف­های­ هرز در کاهش 47 درصدی شاخص سطح برگ، 4/53 درصدی وزن خشک و 3/47 درصدی عملکرد دانه مؤثر بود. نتایج اثر متقابل تاریخ کاشت و روش کاشت نشان داد که وزن خشک علف­های­هرز در روش کاشت یک ­ردیفه بیشتر از روش کاشت دو ردیفه بود. تاریخ کاشت 25 اردیبهشت و 11 خرداد به‌دلیل طولانی‌تر بودن دوره رشد، در صفات اندازه­گیری شده شاخص سطح برگ، وزن خشک و عملکرد دانه در مقایسه با تاریخ کاشت 28 خرداد برتری داشتند، به‌طورکلی تاریخ کاشت 11 خرداد و روش کاشت دو ­ردیفه در منطقه باجگاه شیراز مناسب­تر است.