دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 56-45 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fateminia F, Sadeghy H, Chalavi V. Effect of bagging on fruit quantitative and qualitative characteristics of Fuji and Granny Smith apples (Malus domestica Borkh). Journal of Crop Production and Processing 2018; 7 (4) :45-56
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2529-fa.html
فاطمی نیا فایزه، صادقی حسین، چالوی ویدا. اثر پاکت‌گذاری بر صفات کمی و کیفی میوه دو رقم سیب (Malus domestica Borkh) ‘فوجی’ و ‘گرانی‌اسمیت’. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (4) :45-56

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2529-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، v.chalavi@sanru.ac.ir
چکیده:   (2900 مشاهده)

در پژوهش حاضر، اثر پاکت­گذاری و زمان بهینه حذف آن بر رنگدانه­های موجود در پوست و دیگر صفات کمی و کیفی سیب‌های رقم فوجی و گرانیاسمیت بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل، بدون پاکت (شاهد)، حذف پاکت 7 و 14 روز پیش از برداشت و باقی گذاشتن پاکت تا زمان برداشت بودند. در پایان آزمایش، میزان رنگدانه­ها، مواد جامد محلول کل، اسیدقابل تیتر، فنل گوشت، فنل پوست، درصد آنتی­اکسیدان، وزن و حجم میوه اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد که پاکتگذاری از نظر آماری در تیمارهای 14 روز و 7 روز نسبت به شاهد، سبب افزایش آنتوسیانین و مواد جامد محلول گردید، ولی صفات دیگر اندازه­گیری شده در هر دو رقم سیب را به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. میزان آنتوسیانین میوه برای رقم فوجی در تیمار 14 روز بیشترین (96/60 میلیگرم بر گرم وزن تر) و برای رقم گرانی‌اسمیت در تیمار صفر روز کمترین (64/1 میلی گرم بر گرم وزن تر) بودند. بالاترین میزان کلروفیل a درمیوه شاهد (09/5 میکروگرم بر لیتر) و کمترین (94/3 میکروگرم بر لیتر) در تیمار 14روز مشاهده شد. با توجه به آنکه کاهش میزان کلروفیل صفت مثبتی برای رقم فوجی و صفتی منفی برای گرانی‌اسمیت است. بنابراین، پاکتگذاری و حذف پاکت 14 روز پیش ازبرداشت با افزایش آنتوسیانین وکاهش کلروفیل سبب رنگ­گیری بهتر رقم فوجی می­شود ولی برای رقم سبز گرانی‌اسمیت با کاهش کیفیت رنگ سبز میوه همراه است.
 

متن کامل [PDF 718 kb]   (1037 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق