دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 45-56 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fateminia F, Sadeghy H, Chalavi V. Effect of bagging on fruit quantitative and qualitative characteristics of Fuji and Granny Smith apples (Malus domestica Borkh). JCPP. 2018; 7 (4) :45-56
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2529-fa.html
فاطمی نیا فایزه، صادقی حسین، چالوی ویدا. اثر پاکت‌گذاری بر صفات کمی و کیفی میوه دو رقم سیب (Malus domestica Borkh) ‘فوجی’ و ‘گرانی‌اسمیت’. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (4) :45-56

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2529-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، v.chalavi@sanru.ac.ir
چکیده:   (274 مشاهده)

در پژوهش حاضر، اثر پاکت­گذاری و زمان بهینه حذف آن بر رنگدانه­های موجود در پوست و دیگر صفات کمی و کیفی سیب‌های رقم فوجی و گرانیاسمیت بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل، بدون پاکت (شاهد)، حذف پاکت 7 و 14 روز پیش از برداشت و باقی گذاشتن پاکت تا زمان برداشت بودند. در پایان آزمایش، میزان رنگدانه­ها، مواد جامد محلول کل، اسیدقابل تیتر، فنل گوشت، فنل پوست، درصد آنتی­اکسیدان، وزن و حجم میوه اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد که پاکتگذاری از نظر آماری در تیمارهای 14 روز و 7 روز نسبت به شاهد، سبب افزایش آنتوسیانین و مواد جامد محلول گردید، ولی صفات دیگر اندازه­گیری شده در هر دو رقم سیب را به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. میزان آنتوسیانین میوه برای رقم فوجی در تیمار 14 روز بیشترین (96/60 میلیگرم بر گرم وزن تر) و برای رقم گرانی‌اسمیت در تیمار صفر روز کمترین (64/1 میلی گرم بر گرم وزن تر) بودند. بالاترین میزان کلروفیل a درمیوه شاهد (09/5 میکروگرم بر لیتر) و کمترین (94/3 میکروگرم بر لیتر) در تیمار 14روز مشاهده شد. با توجه به آنکه کاهش میزان کلروفیل صفت مثبتی برای رقم فوجی و صفتی منفی برای گرانی‌اسمیت است. بنابراین، پاکتگذاری و حذف پاکت 14 روز پیش ازبرداشت با افزایش آنتوسیانین وکاهش کلروفیل سبب رنگ­گیری بهتر رقم فوجی می­شود ولی برای رقم سبز گرانی‌اسمیت با کاهش کیفیت رنگ سبز میوه همراه است.
 

متن کامل [PDF 718 kb]   (135 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb