دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 29-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chezgi M, Chalavi V, Akbarpour V. The Effect of Organic and Chemical Nitrogen Fertilizers on the Yield and Qualitative Characteristics of Two Basil Cultivars. JCPP. 2018; 8 (1) :29-44
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2532-fa.html
چرگی مهدی، چالوی ویدا، اکبرپور وحبد. اثر کودهای آلی و کودهای شیمیایی نیتروژنه بر عملکرد و ویژگی‌های کیفی دو رقم ریحان . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1397; 8 (1) :29-44

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2532-fa.html


استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (19 مشاهده)

افزودن کودهای آلی کمپوست و ورمی‌کمپوست به خاک سبب بهبود شرایط فیزیکی، عناصر غذایی و موجودات ذره‌بینی خاک می‌شود. در مطالعه حاضر، اثر کاربرد تنها و ترکیبی کود‌دامی، ورمی‌کمپوست و کود شیمیایی اوره بر عملکرد و ویژگی‌های کیفی گیاه دارویی ریحان (Ocimuom basilicum L.) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به‌صورت طرح کرت‌های خرد ‌شده بر پایه بلوک‌های کامل تصادفی در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم‌کشاورزی و منابع‌ طبیعی ساری در سال 1392 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل، فاکتور اصلی شش نوع کوددهی، فاکتور فرعی دو رقم ریحان سبز و بنفش و فاکتور فرعی فرعی سه زمان برداشت بودند. بر‌اساس نتایج به‌دست آمده، تیمارهای دوگانه کودهای آلی و اوره، در مقایسه با تیمار کودهای آلی به‌تنهایی تفاوتی از نظر آماری برای افزایش عملکرد وزن تر و خشک گیاهان نداشتند. در تیمارهای ترکیبی کودهای آلی و اوره، میزان نیترات موجود در این گیاهان افزایش نشان داد. به‌جز میزان نیترات، ریحان‌ سبز برای ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، عملکرد و صفات رویشی اندازه‌گیری شده بهتر از ریحان ‌بنفش بود. از نظر زمان برداشت، بیشترین عملکرد و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در چین­دوم مشاهده شد. این یافته‌ها، اثر مثبت کاربرد کودهای آلی را در افزایش عملکرد و کیفیت گیاه دارویی ریحان نشان دادند. بنابراین با توجه به نتایج این آزمایش، با کاربرد کود دامی و ورمی‌کمپوست از مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی کاسته می‌شود و همچنین اثرات زیان‌آورشان بر محیط‌زیست کاهش می‌یابد.
 

متن کامل [PDF 1348 kb]   (13 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی