دوره 9، شماره 3 - ( 8-1398 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 165-176 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehestani-Ardakani M, Mostofi Y. Maintaining Quality Properties of Grape CV. ‘Bidaneh Ghermez’ by Chitosan Edible Coating, Thymus Essential Oil and their Concomitant Application . JCPP. 2019; 9 (3) :165-176
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2547-fa.html
دهستانی اردکانی مریم، مستوفی یونس. حفظ خصوصیات کیفی انگور رقم "بیدانه قرمز"با استفاده از پوشش خوراکی کایتوسان، اسانس آویشن و ترکیب آنها . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (3) :165-176

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2547-fa.html


دانشگاه اردکان ، mdehestani@ardakan.ac.ir
چکیده:   (34 مشاهده)

استفاده از پوشش¬های خوراکی یکی از روش¬های مهم برای افزایش عمر تازه تجاری میوه¬ها و سبزی¬هاست که مانند یک سد گازی عمل می¬کنند. در پژوهش حاضر، اثر پوشش خوراکی کایتوسان به‌همراه اسانس آویشن بر افزایش ماندگاری پس از برداشت انگور رقم "بیدانه قرمز" بررسی شد. انگورها در مرحله رسیدگی تجاری (با TSS حدود 25 درجه بریکس)، برداشت و بلافاصله به آزمایشگاه پس از برداشت گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران منتقل شدند. سپس میوه¬ها با محلول w/v) 0/5) و 1 درصد چیتوزان، 150 و 300 میکرولیتر بر لیتر اسانس آویشن و ترکیب آنها تیمار شدند. روی نمونه¬های شاهد تیمار اعمال نشد. پس از تیمار انگورها، در بسته¬های 200 گرمی بسته¬بندی و به انبار دو درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90 درصد به‌مدت 60 روز منتقل شدند. تغییرات در وزن، رنگ، pH، TSS، فساد و فاکتورهای کیفی میوه در فواصل 10 روز یک‌بار ارزیابی شدند. نتایج به‌دست آمده نشان داد که تیمارهای کایتوسان و اسانس به‌طور معنی¬داری کاهش وزن، فساد، تغییرات رنگی، چروکیدگی و خردشدگی حبه¬ها را کاهش دادند. از نظر پانلیست‌ها، میوه¬های تیمار شده با شاهد تفاوت معنی¬دار نداشتند. به‌نظر می¬رسد که در میان تیمارهای مورد استفاده ترکیبی از کایتوسان و اسانس آویشن به‌طور معنی¬داری نسبت به سایر تیمارها در بهبود کیفیت میوه¬ها مؤثر بوده است.

متن کامل [PDF 468 kb]   (12 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb