دوره 6، شماره 20 - ( تابستان 1395 )                   جلد 6 شماره 20 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hedayatkhah T, Dehdari M, Amiri Fahliani R. Study of Chilling Tolerance in Rice Cultivars at Seedling Stage Using Morphological and Physiological Characteristics . Journal of Crop Production and Processing 2016; 6 (20) :1-12
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2549-fa.html
هدایت‌خواه طاهره، دهداری مسعود، امیری‌فهلیانی رضا. بررسی تحمل سرما در تعدادی از ارقام برنج با استفاده از صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک در مرحله گیاهچه‌ای. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1395; 6 (20) :1-12

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2549-fa.html


دانشگاه یاسوج ، adehdari@yu.ac.ir
چکیده:   (4177 مشاهده)

مقایسه میانگین‌ها نشان داد که میانگین کلیه صفات مورفولوژیکی اندازه‌گیری شده در حالت تنش نسبت به عدم تنش، کاهش یافتند. بررسی ضرایب همبستگی ژنوتیپی و فنوتیپی صفات مورد ارزیابی در شرایط تنش سرما و بدون تنش و مقادیر شدت تنش صفات نشان داد که صفات مرتبط با اندام هوایی مانند وزن تر و خشک و ارتفاع اندام هوایی، صفات مناسبی جهت انتخاب غیر مستقیم ارقام متحمل در شرایط تنش سرما در مرحله گیاهچه‌ای می‌باشند. براساس تفکیک ارقام مورد مطالعه با استفاده از نمودار سه بعدی STI و Yp<span style="line-height: 80%; font-family:;" new="" b="" roman";"="" "times="" roman";="" 11pt;="" lotus";=""> ارقام غریب و چمپا یاسوج به‌عنوان مناسب‌ترین ارقام برای کشت در شرایط تنش و بدون تنش سرما شناسایی شدند. اکثر ارقام مورد بررسی شامل گرده، لنجان عسکری، کامفیروز، کوهسار، دم‌سیاه ممسنی، 304، موسی طارم و حسن سرایی ارقام حساس به سرما در مرحله گیاهچه‌ای بودند. با توجه به این نتایج تلاقی بین ارقام متحمل (غریب و چمپا یاسوج) و ارقام حساس می­تواند منجر به تفکیک متجاوز و بهبود تحمل به سرما در برنامه­های اصلاحی برنج گردد.

متن کامل [PDF 578 kb]   (2926 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق