کود فسفر (0، و پرایمینگ (پرایم با آب معمولی و عدم پرایم) بودند.<span lang="FA" style="line-height: 80%; font-family:;" new="" b="" lotus";="" 11pt;="" roman";="" "times="" roman";"=""> نتایج نشان داد که پرایمینگ نخود تمامی شاخصهای رشد اندازه گیری شده بهویژه حداکثر شاخص سطح برگ، درصد همزیستی و عملکرد دانه نخود را بهترتیب 44، 8/6 و 27 درصد افزایش داد. کاربرد کودهای زیستی بهخصوص کاربرد همزمان مایکوریزا و بارور2 در حالت مصرف 50 درصد فسفر در مقایسه با تیمار شاهد، منجر به افزایش قابل توجه بیشتر شاخصهای رشد از جمله حداکثر شاخص سطح برگ، سرعت رشد محصول، ماده خشک کل و عملکرد دانه بهترتیب بهمیزان 44/27، 82/13، 15/8 و 46/29 درصد گردید. همچنین نتایج این بررسی نشان داد که قارچ مایکوریزا با برقراری همزیستی با ریشه نخود، توانست مصرف کودهای فسفره در مزارع را کاهش دهد بدون آنکه عملکرد کمی و کیفی گیاه کاهش پیدا کند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |