دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 131-117 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

piri S, Gholami R, piri S, Mehri S, Einizadeh S. Analysis of Pomological and Chemical Attributes of Apricot (Prunus armeniaca L.) Genotypes Selected from Khalkhal Region . Journal of Crop Production and Processing 2017; 7 (2) :117-131
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2566-fa.html
پیری سعید، غلامی رضا، پیری شاهرخ، مهری شهرام، عینی زاده شهریار. تجزیه خصوصیات ویژه پوموشیمیایی برخی از ژرم‌پلاسم‌های زردآلو گزینش شده از منطقه خلخال . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (2) :117-131

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2566-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر ، Saeedpiri@yahoo.com
چکیده:   (3859 مشاهده)

به‌منظور بررسی خصوصیات پوموشیمیایی 20 ژنوتیپ برتر زردآلو در منطقه خلخال واقع در استان اردبیل مطالعه‌ای طی سال‌های
1393 - 1392 انجام گردید. در این پژوهش پارامترهای فیزیکی (وزن، رنگ گوشت و پوست) و پارامترهای شیمیایی (میزان مواد جامد محلول و اسیدیته) ارزیابی شد. براساس نتایج به‌دست آمده از این پژوهش تغییرات زیادی در مجموعه ژنوتیپ‌های ارزیابی شده زردآلو مشاهده گردید. در پارامترهای فصل متورم شدن جوانه، وزن میوه و هسته، فصل برداشت، عملکرد میوه، میزان مواد جامد محلول و اسیدیته تغییرات وسیعی مشاهده شده بود. وزن میوه ژنوتیپ‌ها به‌طور نسبی کم بود، فقط چهار ژنوتیپ وزن میوه بیشتر از 39 گرم داشتند. میوه‌ها درکل دارای رنگ زمینه پوست مایل به زرد و رنگ گوشت کرم بودند. نتایج نشان داد که وزن میوه و وزن هسته همبستگی خوبی داشتند (575/0=
r)، اما وزن میوه هیچ همبستگی با میزان TSS و اسیدیته نشان نداد. TSS با اسیدیته همبستگی بسیار بالا و منفی (954/0-=r) داشت. فصل متورم شدن جوانه گل با فصل برداشت به‌طور زیادی همبستگی (857/0=r) داشت. نتایج حاصل از تجزیه مؤلفه‌های اصلی (PCA) برای مطالعه همبستگی در میان صفات پومولوژیکی و فنولوژیکی و برای تفسیر روابط میان ژنوتیپ‌ها نشان داد که در میان ژنوتیپ‌های محلی زردآلو تغییرات ژنتیکی بالایی وجود داشت. به‌طوری‌که برخی از ژنوتیپ‌های امیدبخش با خصوصیات ویژه پومولوژیکی و فنولوژیکی از قبیل BG2، KG1، SG6 و EG1 در این مجموعه وجود داشت که میتوان از این ژنوتیپ‌های محلی زردآلو برای اصلاح آینده زردآلو از این ناحیه مورد بهره‌برداری قرار داد.

متن کامل [PDF 911 kb]   (2177 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق