دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 29-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

amirusefi M, sharifi P. The Effect of Nitrogen Fertilizer and Azospirillum brasilense Bacterium on Some Properties of Wheat at Jozan, Isfahan. JCPP. 2018; 7 (4) :29-43
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2590-fa.html
امیریوسفی مهدی، شریفی پیمان. تأثیر کود نیتروژن و کود زیستی آزوسپیریلوم برازیلنس روی برخی ویژگی‌های گندم در منطقه جوزان اصفهان . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (4) :29-43

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2590-fa.html


دانشگاه آزاد رشت ، sharifipeyman911@yahoo.com
چکیده:   (194 مشاهده)

به‌منظور بررسی اثر کود زیستی آزوسپیریلوم و کود نیتروژنه بر عملکرد و رشد رقم روشن گندم این مطالعه در منطقه جوزان اصفهان به‌صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل باکتری آزوسپیریلوم در دو سطح (تلقیح و عدم تلقیح) و کود نیتروژنه در پنج سطح (0، 50، 100، 150 و 200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص) بود. استفاده از آزوسپیریلوم منجر به افزایش عمکلرد دانه و همچنین افزایش ویژگی‌های زراعی از جمله تعداد سنبله در مترمربع، وزن هزار دانه، درصد پروتئین دانه و قرائت کلروفیل‌متر شد. اثر متقابل دو فاکتور بر عملکرد دانه، تعداد سنبله در مترمربع، وزن هزار دانه و درصد پروتئین دانه در سطح احتمال 5 درصد و ارتفاع بوته و قرائت کلروفیل‌متر در سطح احتمال 1 درصد معنی‌دار شد. مقادیر بالای عملکرد دانه (13/4607 کیلوگرم در هکتار)، درصد پروتئین دانه (71/12 درصد) و قرائت کلروفیل‌متر (33/53) از گیاهان تلقیح‌شده با آزوسپیریلوم و مصرف 50 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به‌دست آمد. در‌صورتی‌‌که، بیشترین تعداد سنبله در مترمربع (42/471) و وزن هزار دانه (4/48 گرم) در شرایط تلقیح و مصرف 100 کیلوگرم نیتروژن در هکتار تولید شد. در مجموع، تلقیح با باکتری آزوسپریلیوم و مصرف 50 کیلوگرم نیتروژن در هکتار برای دستیابی به حداکثر عملکرد دانه، کاهش اثرات مخرب زیست‌محیطی و صرفه‌جویی در مصرف کود نیتروژنه مناسب به نظر می‌رسد که توصیه قطعی آن نیازمند ادامه مطالعات است.
 

متن کامل [PDF 707 kb]   (102 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف ایرانی