دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 113-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daftarian F, Golabadi M. Evaluation of Fruit Yield and Quality in some GreenhouseTomato Genotypes . JCPP. 2018; 8 (1) :113-126
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2614-fa.html
دفتریان فرانک، گل آبادی مریم. ارزیابی عملکرد و کیفیت میوه در برخی ژنوتیپ های گوجه فرنگی گلخانه ای. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1397; 8 (1) :113-126

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2614-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ، mr.golabadi@gmail.com
چکیده:   (248 مشاهده)

ﺍﻳﻦ ﭘﮋﻭﻫﺶ به‌منظور ﺑﺮﺭﺳﻲ و مقایسه عملکرد میوه و اجزای آن، صفات مورفولوژیک و کیفیت میوه بین ژنوتیپ­های مختلف گوجه‌فرنگی گلخانه­ای انجام شد تا بتوان از آنها به­عنوان معیار انتخاب استفاده نمود. نتاج حاصل از تعداد 49 تلاقی گوجه­فرنگی گلخانه­ای به‌همراه 13 والد آنها در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه کشت شدند. نتاج تلاقی­های 20، 25 و 46 بیشترین مقادیر عملکرد میوه را نشان دادند. از طرف دیگر نتاج تلاقی­های 17 و 18 بیشترین مقدار کیفیت میوه را نشان دادند که از نظر عملکرد میوه نیز در شرایط مطلوبی قرار داشتند. همچنین از نظر صفت تعداد میوه، نتاج تلاقی­های 16، 18 و 19 بالاترین مقدار را نشان دادند. جهت گزینش مؤثرترین صفات به­عنوان معیار انتخاب، میزان وراثت­پذیری عمومی و خصوصی صفات در طی دو فصل به روش­های رگرسیون والد- نتاج، میانگین والدین- نتاج و همبستگی والد - نتاج تخمین زده شد. میزان وراثت­پذیری عمومی متوسط تا نسبتاً بالایی بین 45 تا 92 درصد در فصل اول و بین 43 تا 80 درصد در فصل دوم برآورد شد. ﺻﻔﺎﺕ عملکرد کل میوه، وزن تک‌میوه، ضخامت پریکارپ، مواد جامد محلول (بریکس) و pH با مقادیر بالاتری از وراثت­پذیری نسبت به سایر صفات، به‌عنوان شاخص ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﮊﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎﻱ ﺑﺮﺗﺮ پیشنهاد شدند. وراثت­پذیری خصوصی در صفات تعداد میوه در گل­آذین و طول میان‌گره مقادیر بالاتری را نشان دادند که معرف معیار­های انتخاب مناسب براساس این صفات بود. اما نتایج نشان داد که معیارهای انتخاب در شرایط محیطی مختلف، متفاوت بودند.
 

متن کامل [PDF 690 kb]   (116 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb