دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 127-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Piri S, Hajilou J, Piri S. The Effect of Benzyl Adenine on Qualitative Characteristics and Antioxidant Capacity of Plum Fruit during Storage. JCPP. 2019; 9 (1) :127-137
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2631-fa.html
پیری شاهرخ، حاجیلو جعفر، پیری سعید. اثر بنزیل آدنین بر ویژگی‌های کیفی و آنتی‌اکسیدانی میوه آلو در طول دوره انبارمانی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (1) :127-137

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2631-fa.html


دانشگاه تبریز ، j_hajilou@tabrizu.ac.ir
چکیده:   (21 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر کاربرد بنزیل آدنین بر خصوصیات کیفی و عمر انباری میوه آلو رقم قطره طلا، پژوهشی در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. در این آزمایش بنزیل آدنین در پنج سطح (صفر، 50، 75، 100 و 125 میلی‌گرم در لیتر) به‌صورت محلول‌‌پاشی روی میوه اعمال شد. میوه‌ها پس از برداشت در دمای 1- 5/0 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90 درصد به‌مدت شش هفته نگهداری شدند. ویژگیهای میوه شامل درصد کاهش وزن، سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، درصد مواد جامد محلول، پ‌هاش، مقدار آسکوربیک اسید، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، میزان فنل و فلاونوئید کل، هر هفته یک‌بار در آزمایشگاه بیولوژی گل‌دهی و فیزیولوژی رشد‌و‌نمو دانشگاه تبریز اندازهگیری شدند. بر اساس نتایج اثر بنزیل آدنین و دوره انبارمانی بر تمامی صفات مورد بررسی معنی‌دار بود. مقایسه میانگین‌ها نشان داد کمترین درصد کاهش وزن در میوه‌های مربوط به محلول‌‌پاشی 125 میلی‌گرم در لیتر BA و در هفته اول انبارمانی اتفاق افتاد و همچنین بیشترین میزان مواد جامد محلول در طول هفته ششم انبارمانی و با محلول‌پاشی 125 میلی‌گرم در لیتر و کمترین میزان آن نیز در هفته اول از تیمار شاهد به‌دست آمد. مقدار آسکوربیک اسید میوه‌ها در طول دوره انبارداری به‌تدریج کاهش یافته و کمترین میزان آن در هفته ششم مشاهده شد. ببیشترین مقدار فنل در هفته دوم از تیمار 125 میلی‌گرم در لیتر و کمترین مقدار آن نیز در هفته ششم از تیمار شاهد به‌دست آمد. باتوجه به نتایج، محلول‌پاشی بنزیل آدنین می‌تواند اثرات مثبتی برحفظ کیفیت و عمر پس ازبرداشت میوه آلو داشته باشد.
متن کامل [PDF 454 kb]   (19 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb