Piri S, Hajilou J, Piri S. The Effect of Benzyl Adenine on Qualitative Characteristics and Antioxidant Capacity of Plum Fruit during Storage. Journal of Crop Production and Processing 2019; 9 (1) :127-137
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2631-fa.html
پیری شاهرخ، حاجیلو جعفر، پیری سعید. اثر بنزیل آدنین بر ویژگیهای کیفی و آنتیاکسیدانی میوه آلو در طول دوره انبارمانی. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (1) :127-137
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2631-fa.html
دانشگاه تبریز ، j_hajilou@tabrizu.ac.ir
چکیده: (2673 مشاهده)
بهمنظور بررسی اثر کاربرد بنزیل آدنین بر خصوصیات کیفی و عمر انباری میوه آلو رقم قطره طلا، پژوهشی در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. در این آزمایش بنزیل آدنین در پنج سطح (صفر، 50، 75، 100 و 125 میلیگرم در لیتر) بهصورت محلولپاشی روی میوه اعمال شد. میوهها پس از برداشت در دمای 1- 5/0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد بهمدت شش هفته نگهداری شدند. ویژگیهای میوه شامل درصد کاهش وزن، سفتی بافت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، درصد مواد جامد محلول، پهاش، مقدار آسکوربیک اسید، ظرفیت آنتیاکسیدانی، میزان فنل و فلاونوئید کل، هر هفته یکبار در آزمایشگاه بیولوژی گلدهی و فیزیولوژی رشدونمو دانشگاه تبریز اندازهگیری شدند. بر اساس نتایج اثر بنزیل آدنین و دوره انبارمانی بر تمامی صفات مورد بررسی معنیدار بود. مقایسه میانگینها نشان داد کمترین درصد کاهش وزن در میوههای مربوط به محلولپاشی 125 میلیگرم در لیتر BA و در هفته اول انبارمانی اتفاق افتاد و همچنین بیشترین میزان مواد جامد محلول در طول هفته ششم انبارمانی و با محلولپاشی 125 میلیگرم در لیتر و کمترین میزان آن نیز در هفته اول از تیمار شاهد بهدست آمد. مقدار آسکوربیک اسید میوهها در طول دوره انبارداری بهتدریج کاهش یافته و کمترین میزان آن در هفته ششم مشاهده شد. ببیشترین مقدار فنل در هفته دوم از تیمار 125 میلیگرم در لیتر و کمترین مقدار آن نیز در هفته ششم از تیمار شاهد بهدست آمد. باتوجه به نتایج، محلولپاشی بنزیل آدنین میتواند اثرات مثبتی برحفظ کیفیت و عمر پس ازبرداشت میوه آلو داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى