دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 121-134 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Halim G, Emam Y, Shakeri E. Evaluation of Yield, Yield Components and Stress Tolerance Indices in Bread Wheat Cultivars at Post-anthesis Irrigation Cut-Off. JCPP. 2018; 7 (4) :121-134
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2639-fa.html
حلیم قاسم، امام یحیی، شاکری احسان. ارزیابی عملکرد، اجزای عملکرد و شاخص‌های تحمل به تنش در ارقام گندم نان در شرایط قطع آبیاری پس از گل‌دهی . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (4) :121-134

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2639-fa.html


دانشگاه شیراز ، yaemam@shirazu.ac.ir
چکیده:   (278 مشاهده)

در اغلب مناطق زراعی ایران به‌دلیل بروز تنش آبی پس از گل‌دهی، عملکرد دانه گندم کاهش می­یابد. این پژوهش با هدف بررسی عملکرد و اجزای عملکرد ارقام گندم نان در شرایط آبیاری معمولی و قطع آبیاری بعد از گل‌دهی به‌صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 95 - 1394 در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. کرت اصلی شامل رژیم آبیاری (آبیاری نرمال تا انتهای فصل رشد و قطع آبیاری از گل‌دهی تا رسیدن) و کرت فرعی شامل 20 رقم گندم نان بود. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که قطع آبیاری پس از گل‌دهی باعث کاهش معنی­دار عملکرد بیولوژیک (4/46%)، عملکرد دانه (59%)، شاخص برداشت (2/23%)، تعداد دانه در سنبله (1/27%) و وزن هزار دانه (8/13%) شد. در شرایط آبیاری نرمال و قطع آبیاری پس از گل‌دهی بیشترین میزان عملکرد دانه با مقادیر 1002 و 7/485 گرم بر مترمربع در رقم دانش مشاهده شد. از بین شاخص­ها، شاخص­های تحمل به تنش (STI)، میانگین بهره­وری (MP) و میانگین هندسی بهره­وری (GMP) همبستگی مثبت و معنی­داری با عملکرد دانه ارقام در شرایط تنش و بدون تنش داشتند، بنابراین، به‌نظر می­رسد این شاخص­ها، برای شناسایی و انتخاب ارقام گندم متحمل به تنش خشکی آخر فصل مناسب باشند. به‌طورکلی نتایج نشان داد که رقم­های دانش، سیروان، بهاران، جونز و سیمونیدا دارای پتانسیل عملکرد بیشتر در هر دو شرایط تنش خشکی آخر فصل و نرمال بودند.
 

متن کامل [PDF 473 kb]   (149 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb