دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 144-135 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Izadi-Darbandi E, Annabestani M, Shamsabadi A. The Study of Melon (Cucumis melo L.) Genotypes Tolerance to Egyptian Broomrape (Orobanche aegyptiaca) . Journal of Crop Production and Processing 2018; 8 (2) :135-144
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2648-fa.html
ایزدی دربندی ابراهیم، عنابستانی مجید، شمس آبادی عباس. بررسی تحمل ژنوتیپ‌های خربزه (Cucumis melo L.) به علف‌ هرز انگلی گل جالیز مصری (Orobanch aegyptiaca L.) . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1397; 8 (2) :135-144

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2648-fa.html


دانشگاه فردوسی مشهد ، e-izadi@um.ac.ir
چکیده:   (2798 مشاهده)


به‌منظور بررسی تحمل ژنوتیپ‌های خربزه به گل ‌جالیز آزمایشی، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی شرکت برکت در سبزوار انجام شد. در این آزمایش 14 ژنوتیپ (شامل ملون، مگسی، خاتونی، نیشابوری، طبسی، طالبی، جیم‌آباد، ایوانکی، تاشکندی، میانه، میانه آتشبار، اترک، گالیا کیهان و هیبرید گالیا) خربزه در زمینی که سابقه آلودگی به گل جالیز را داشت، کشت شدند. تیمارهای شاهد عدم آلوده به گل جالیز (کرت‌های فاقد آلودگی) نیز در هریک از ژنوتیپ‌های خربزه در قطعه زمینی با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و مدیریت مشابه کشت شدند. نتایج نشان داد که ژنوتیپ‌های مورد بررسی خربزه، اختلاف معنی‌داری در وزن میوه و زیست‌توده گیاه داشتند و پارازیته شدن آنها به گل جالیز منجر به کاهش معنی‌دار وزن میوه و زیست‌توده همه ژنوتیپ‌ها شد. با توجه به ماهیت متفاوت ژنوتیپ‌های مورد مطالعه، ژنوتیپ‌های خربزه از نظر تحمل گل جالیز اختلاف معنی‌داری با هم داشتند. در بین ارقام مورد مطالعه خربزه، ژنوتیپ جیم‌آباد، کمترین تلفات میوه و وزن بوته را داشت و از طرفی از قابلیت پارازیته شدن بالایی به گل جالیز نیز برخوردار بود. این به این معنی است که این ژنوتیپ در بین ژنوتیپ‌های مورد بررسی خربزه در این مطالعه از تحمل نسبی بالاتری به گل جالیز برخوردار است.
 

متن کامل [PDF 375 kb]   (1321 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق