اسید هیومیک بهعنوان یک اسید آلی حاصل از هوموس و سایر منابع طبیعی همراه با آهن میتواند در جهت رفع برخی از کمبودهای عناصر غذایی در انگور مؤثر واقع شود. بهمنظور بررسی اثر اسید هیومیک و آهن بر عملکرد میوه و غلظت عناصر در برگ انگور، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در در سال 93 - 92 در سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل ترکیب سطوح اسید هیومیک و سولفات آهن هر کدام در سه سطح (صفر، یک و دو در هزار) بود. محلولپاشی در دو نوبت قبل از گلدهی و دو هفته بعد از تشکیل میوه انجام شد. نتایج نشان داد تیمارها عملکرد را بهطور معنیداری افزایش دادند. بیشترین عملکرد بهمیزان 27/8 کیلوگرم در هر بوته از تیمار سولفات آهن دو هزار بهدست آمد که با تیمار شاهد اختلاف معنیداری داشت. در تجزیه برگی، اثر تیمارها بر غلظت نیتروژن، آهن و روی در سطح یک درصد و بر غلظت مس در سطح 5 درصد معنیدار بود. محلولپاشی سولفات آهن باعث افزایش غلظت آهن در برگها شد و بیشترین میزان (6/189 میلیگرم بر کیلوگرم بافت)، تحتتأثیر تیمار دو در هزار بهدست آمد. با توجه به اینکه در این آزمایش عنصر آهن همبستگی مثبت معنیداری با عملکرد، وزن خوشه، قطر حبه، کلروفیل و TSS نشان داد، بنابراین بهمنظور افزایش عملکرد و بهبود کیفیت انگور محلولپاشی اسید هیومیک دو در هزار بههمراه سولفات آهن دو در هزار در تاکستانها توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |