دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 1-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi M, Hosseini M, Zahedi S M. The Effect of Postharvest Chitosan Treatment on the Quality Maintenance of Banana (Musa acuminata cv. Cavendish) during Cold Storage . JCPP. 2018; 8 (1) :1-14
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2667-fa.html
کریمی مهدیه، حسینی مرجان السادات، زاهدی سید مرتضی. تأثیر تیمار پس ‌از ‌برداشت استفاده از پوشش کیتوزان بر حفظ کیفیت موز رقم کاوندیش(Musa acuminata cv. Cavendish) در طی انبارمانی سرد . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1397; 8 (1) :1-14

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2667-fa.html


دانشگاه مراغه
چکیده:   (194 مشاهده)

این پژوهش به منظور تأثیر غلظت‌های مختلف پوشش کیتوزان بر کیفیت و عمر پس‌از‌برداشت میوه موز رقم کاوندیش صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار در انباری با دمای 15 درجه سانتی‌گراد و رطوبت 90-85 درصد انجام گرفت. تیمارها شامل چهار سطح کیتوزان (صفر، 5/0، 1 و 2 درصد) و اندازه‌گیری صفات در زمان‌های صفر، 5، 10، 15 و 20 روز انجام گرفت و صفاتی از قبیل تغییرات وزن، سفتی، پوسیدگی، میزان فنل، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، پی‌اچ، اسید قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، ویتامین ث، آنزیم پلی‌فنل‌ اکسیداز، میزان قهوه‌ای شدن و رنگ اندازه­گیری شدند. نتایج پژوهش نشان داد که تیمار کیتوزان باعث بهبود برخی ویژگی‌های کیفی در میوه موز گردید. کیتوزان از دست­دهی آب و کاهش وزن، سفتی، محتوای اسید آسکوربیک و رنگ­گیری را به تأخیر انداخت. بیشترین شاخص پوسیدگی (09/8 درصد) مربوط به تیمار شاهد و کمترین (45/2 درصد) آن مربوط به تیمار کیتوزان 2 درصد بعد از بیست روز نگهداری بود. میزان مواد جامد محلول و اسیدهای آلی در طی دوره انبارمانی افزایش یافت و میوه‌های تیمار شده با کیتوزان 1 و 2 درصد کمترین مواد جامد محلول و اسید را داشتند. همچنین در پایان دوره انبارداری میوه‌های تیمار شده با 1 و 2 درصد کیتوزان بالاترین پی‌اچ، محتوای فنل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی را نشان دادند. در نهایت می‌توان بیان داشت تیمارهای کیتوزان با غلظت‌های 1 و 2 درصد یه صورت مؤثری سبب افزایش و حفظ کیفیت انبارمانی میوه موز گردیدند.

متن کامل [PDF 603 kb]   (167 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb