دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1397 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 1-10 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjbar-Fordoei i A. Impact of Aeolian Dust on Leaf Biochemical and Biophysical Attributes of Pistachio (Pistacia vera L.): A Case Study for the Kashan (Central Iran) Pistachio Orchards . JCPP. 2018; 8 (3) :1-10
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2672-fa.html
رنجبرفردوئی ابوالفضل. اثر غبار اتمسفری روی برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی و بیوفیزیکی برگ درخت پسته (Pistacia vera L.)؛ مطالعه موردی باغات پسته کاشان . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1397; 8 (3) :1-10

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2672-fa.html


دانشگاه کاشان ، aranjbar@kashanu.ac.ir
چکیده:   (50 مشاهده)

گرد و غبار به‌عنوان یکی از شایع‌ترین آلوده‌کنندگان هوا محسوب می‌شود. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی اثر گرد و غبار روی ویژگی‌های بیوشیمیایی برگ درخت پسته باغی (Pistacia vera L.) در منطقه کاشان بود. در این بررسی تعدادی از ویژگی‌های برگ شامل: سطح مخصوص، محتوی نسبی آب، محتوی کلروفیل کل، محتوی نیتروژن و فسفر، اسید آسکوربیک، قندهای محلول و شاخص تحمل آلودگی هوا مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصله، اثر معنی‌دار انباشتگی گرد و غبار بر این ویژگی‌ها را نشان داد. در بیشتر پارامترهای مورد مطالعه، روند تغییرات با افزایش بار گرد و غبار ناهمسو بود، در‌حالی‌‌که پاسخ شاخص‌های تحمل آلودگی هوا و اسید آسکوربیک در جهت روند مذکور بود. در مقایسه با شاهد، پارامترهای محتوی نسبی آب، نیتروژن، کلروفیل کل و سطح مخصوص برگ کمتر و صفات اسید آسکوربیک، تحمل آلودگی هوا، قندهای محلول و محتوی فسفر برگ، بیشتر تحت تأثیر کمیت‌های مختلف گرد و غبار قرار گرفتند. بر مبنای نتایج گزارش شده در این مطالعه می‌توان نتیجه گرفت که باقی‌ماندن طولانی‌مدت ذرات گرد و غبار روی سطوح تبادل گازی (فتوسنتز و تنفس) گیاه سبب تغییرات مهم در رفتار بیوشیمیایی و بیوفیزیکی آن می‌شود که می‌تواند منجر به کاهش محصول پسته شود.
 
 

متن کامل [PDF 636 kb]   (41 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb