Karimi R, Koulivand M, Rasouli M. The Effect of Foliar Application of Urea and Iron Chelate on Fruit Set,Yield, Quality and Nutritional Indices of Grape
. Journal of Crop Production and Processing 2018; 8 (2) :61-78
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2677-fa.html
کریمی روح الله، کولیوند محمد، رسولی موسی. اثر کاربرد برگی اوره و کلاتآهن بر تشکیل میوه، عملکرد و شاخصهای کیفی و تغذیهای انگور
. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1397; 8 (2) :61-78
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2677-fa.html
دانشگاه ملایر و عضو گروه به زراعی انگور، پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر ، Rouholahkarimi@gmail.com
چکیده: (2894 مشاهده)
کوددهی یکی از اصول مدیریتی مهم در تاکداری نوین است که با تأثیر مستقیم بر میزان تولید و کیفیت نهایی انگور و کشمش نقش مهمی در بهبود اقتصاد تاکداران دارد. تغذیه برگی یک روش سریع و کارآمد جهت تأمین نیاز غذایی تاک بهویژه در مراحل بحرانی رشد است. در این پژوهش اثر کاربرد برگی اوره و کلات آهن (Fe-EDDHA) هرکدام در سه سطح 0، 5/0 و 1 درصد بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در یک قطعه تاکستان بیدانهسفید 10 ساله واقع در روستای بهاره ملایر در سال 95-1394 اجرا شد. محلولپاشی طی سه مرحله شامل یک هفته قبل از شکوفایی گلها، دو و پنج هفته بعد از ریزش جام گلها انجام شد. میوهها در هفته چهارم شهریورماه مطابق با شاخص بلوغ برداشت و برخی صفات کمی و کیفی میوه اندازهگیری شد. بیشترین درصد تشکیل میوه و عملکرد مربوط به تاکهای تیمار شده با اوره یک درصد در ترکیب با آهن یک درصد و کمترین این شاخصها مربوط به تاکهای شاهد بود. برخلاف اسیدیته قابل تیتر، بیشترین محتوای مواد جامد محلول در تاکهای تیمار شده با سطح آهن یک درصد مشاهده شد که البته با تاکهای تیمار شده با آهن در ترکیب با اوره 5/0 درصد و یک درصد اختلاف معنیداری نداشت که حاکی از نقش کلیدی آهن در افزایش محتوای قند میوه است. اثر متقابل اوره و آهن بر فلاونوئید، فنولکل، آنتوسیانین و اسید اسکوربیک در سطح احتمال یک درصد معنیدار شد. محتوای فنولکل در تاکهای تیمار شده با سطوح آهن 5/0 درصد و یک درصد بهتنهایی بیشترین بود. بیشترین محتوای فلاونوئید در تیمار ترکیبی اوره 5/0 درصد در ترکیب با آهن یک درصد مشاهده شد. تجمع آنتوسیانین میوه در تاکهای تیمار شده با آهن یک درصد بیش از سایر تیمارهای کودی بود. نتایج نشان داد که برای دستیابی به حداکثر عملکرد ترکیب کودی اوره و آهن یک درصد و برای دستیابی به کیفیت بیشتر ترکیب سطح متوسط اوره (5/0 درصد) با سطح بالای آهن (یک درصد) مطلوبتر است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى