این پژوهش بهمنظور بررسی اثر محلولپاشی سولفات روی و جلبکدریایی بر ویژگیهای کمی و کیفی طالبی محلی کرمانشاه (کالک) انجام شد. پس از کاشت بذرها در زمین اصلی، بوتهها در سه مرحله 4 تا 6 برگی، شروع گلدهی و پس از تشکیل میوهها، محلولپاشی شدند. آزمایش بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با 9 تیمار شامل غلظتهای مختلف سولفات روی (0/5 و 1 گرم در لیتر) و جلبکدریایی (0/5 و 1 گرم در لیتر) و در سه تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تیمار سولفات روی (0/5 گرم در لیتر) بههمراه جلبک دریایی (1 گرم در لیتر) بر صفات وزن، طول و قطر میوه، وزن گوشت میوه، وزن تر و خشک بوته، سفتی بافت میوه، تأثیر معنیداری داشت. بیشترین میزان ویتامین ث در تیمار 1 گرم در لیتر سولفات روی بههمراه 0/5 گرم در لیتر جلبک دریایی مشاهده شد. بیشترین میزان وزن کل بذر در تیمار 0/5 گرم در لیتر سولفات روی بههمراه 1 گرم در لیتر جلبک دریایی اندازهگیری شد. محلولپاشی سولفات روی و جلبک دریایی اثر معنیداری بر میزان مواد جامد محلول نداشتند، ولی تیمار 0/5 گرم در لیتر سولفات روی، باعث افزایش میزان اسیدهای آلی میوه شد. بیشترین مقدار شاخص طعم میوه نیز در تیمار 1 گرم در لیتر جلبک دریایی مشاهده شد. درمجموع یافتههای پژوهش نشان داد که کاربرد توأم سولفات روی و غلظتهای پایین عصاره جلبک دریایی، تأثیر قابل توجهی بر بسیاری از شاخصهای کمی و کیفی طالبی کالک داشت و میتوان کاربرد آن را بهعنوان یک کود زیستی توصیه کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |