دوره 9، شماره 3 - ( 8-1398 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 111-95 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nourolahi P, Abdali Mashhadi A, Koochekzadeh A, Gharineh M H. Effect of Sulfuric Acid, Humic Acid and Potassium Nitrate Foliar Spraying on Petal Color Quality, Antioxidant Activity, Carotenoids and Flower Yield in Marigold (Calendula officinalis L.). Journal of Crop Production and Processing 2019; 9 (3) :95-111
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2739-fa.html
نورالهی پرستو، ابدالی مشهدی علیرضا، کوچک زاده احمد، قرینه محمد حسین. اثر اسید سولفوریک، اسید هیومیک و محلول‌پاشی برگی نیترات‌ پتاسیم بر کیفیت رنگ گلبرگ، خاصیت آنتی‌اکسیدانی، کاروتنوئید و عملکرد گل در همیشه‌بهار (.Calendula officinalis L). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (3) :95-111

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2739-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، alireza.abdali1384@gmail.com
چکیده:   (1953 مشاهده)
به‌‌منظور بررسی اثر اسید سولفوریک، اسید هیومیک و نیترات‌ پتاسیم بر صفات گل همیشه‌بهار آزمایشی در سال 95-1394 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، به‌صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه عامل و چهار تکرار اجرا شد. عامل نیترات‌ پتاسیم با سه سطح (N1 = عدم کاربرد، N2 ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌= 250 میلی‌گرم بر کیلوگرم و N3 ‌‌‌‌‌= 500 میلی‌گرم بر کیلوگرم) به‌عنوان فاکتور اصلی، اسید سولفوریک با دو سطح (S1 = عدم کاربرد و S2 ‌‌‌‌‌‌‌= 5 لیتر در هکتار) و تیمار اسید هیومیک با دو سطح (H1 = عدم کاربرد و H2 = 16 کیلوگرم در هکتار) به‌عنوان فاکتور فرعی بررسی شدند. صفات مورد بررسی شامل قطر کاپیتول، تعداد گل‌های زبانه‌ای در گل‌آذین، مجموع تعداد گل‌آذین در متر‌مربع، مجموع وزن تر و خشک گل‌آذین، شاخص برداشت گل‌آذین، اندازه‌گیری کاروتنوئید گلبرگ، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و کیفیت رنگ گل‌های زرد و نارنجی (شاخص‌های L*a*b) بود. بیشترین وزن خشک گل‌آذین (53 گرم در متر‌مربع)، وزن تر گل‌آذین (380 گرم در متر‌مربع)، تعداد گل‌آذین در متر‌مربع (372)، تعداد گل زبانه‌ای در گل‌آذین (58) و شاخص برداشت (14 درصد) به‌ترتیب در تیمارهای N2S1،N2S2 ، N2S2، N2S1 و N1H2 به‌دست آمد. کمترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی در تیمار S1H2 مشاهده شد. بالاترین شاخص a برای گل‌های زرد (5/23)، شاخص L برای گل‌های زرد (61/64) و شاخص b برای گل‌های نارنجی (84/44) به‌ترتیب از تیمارهای N1S1H1، N3S2H2 و N2H2 به‌دست آمد. در کل، بهترین تیمارها برای دو صفت مهم عملکرد ماده خشک گل‌آ‌ذین و تعداد گل‌آذین در متر مربع به‌ترتیب N2S1 و N2S2 بود.
 
متن کامل [PDF 942 kb]   (830 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق