دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 65-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darabi A. The Investigation of Planting Season Effect on Yield and Phenology of Potato (Solanum tuberosum L.) Culivars Using Thermal Indices. JCPP. 2019; 9 (1) :65-78
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2777-fa.html
دارابی عبدالستار. بررسی تأثیر فصل کاشت بر عملکرد و فنولوژی ارقام سیب‌زمینی (.Solanum tuberosum L) با استفاده از شاخص‌های نوری و حرارتی . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (1) :65-78

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2777-fa.html


تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی ، darabi6872@yahoo.com
چکیده:   (156 مشاهده)
به‌منظور ارزیابی تأثیر فصل کاشت پاییزه و زمستانه بر عملکرد و فنولوژی ارقام سیب‌زمینی به کمک شاخص‌های حرارتی در خوزستان، این پژوهش به‌صورت آزمایش اسپلیت پلات در زمان در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار به مدت بک سال زراعی (94-1393) اجرا شد. فاکتور اصلی شامل سه رقم سانته، ساوالان و جاوید و فاکتور فرعی دو فصل کاشت پاییزه و زمستانه بود. غده‌های بذری در کشت پاییزه در اواسط مهرماه و در کشت زمستانه در اواسط دی‌ماه 1393کشت شدند. برداشت غده‌ها در کشت پاییزه در اواسط اسفند و در کشت زمستانه در اواخر اردیبهشت‌ماه انجام گرفت. در کشت پاییزه مدت زمان مرحله رشد جوانه‌ها از کشت زمستانه (144/33 روز) کوتاه‌تر ولی مرحله حجیم شدن غده‌ها (25 روز) طولانی‌تر بود. درجه روز رشد دریافت شده، واحد هلیو ترمال و شاخص فتوترمال در کشت پاییزه در مرحله رشد جوانه‌ها از کشت زمستانه (به‌ترتیب 117/41 درجه روز رشد، 1967 ساعت در درجه روز رشد و 9/29 درجه روز رشد در روز) بیشتر ولی در مرحله حجیم شدن غده‌ها (به‌ترتیب 537/58 درجه روز رشد، 4168/79 ساعت در درجه روز رشد و 10/42 درجه روز رشد در روز) کمتر بود. بالا بودن دما در مرحله حجیم شدن غده‌ها در کشت زمستانه سبب شد که عملکرد، کارایی مصرف حرارت و کارایی مصرف واحد هلیو ترمال در این فصل کاشت در مقایسه با کشت پاییزه کاهش معنی‌داری (به‌ترتیب 18/36، 34/95 و 31/58 درصد) را در سطح یک درصد نشان دهد. در هر دو فصل کاشت بیشترین عملکرد ، کارایی مصرف حرارت) و کارایی مصرف واحد هلیو ترمال  به رقم جاوید مربوط بود.
متن کامل [PDF 482 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb