Akbari E, Gholami M, Ghobadi S. Effect of Pomegranate, Grape and Kiwifruit Juice and Extract on Postharvest Quality of Intact Pear Fruits. Journal of Crop Production and Processing 2019; 9 (1) :139-153
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2789-fa.html
اکبری الهه، غلامی مهدیه، قبادی سیروس. اثر آب و عصاره میوههای انار، انگور و کیوی بر کیفیت پس از برداشت میوههای گلابی. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (1) :139-153
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2789-fa.html
دانشگاه صنعتی اصفهان ، mah.gholami@cc.iut.ac.ir
چکیده: (2122 مشاهده)
میوهها و سبزیها مقادیر زیادی از ترکیبات آنتیاکسیدان مختلف دارند. در این پژوهش تأثیر آنتی اکسیدانهای طبیعی آبمیوه و آبمیوههای فراوری شده انار، انگور و کیوی، ترکیب آبمیوه انار و انگور، ترکیب آبمیوه انار و کیوی، ترکیب آبمیوهی انگور و کیوی و عصاره پوست انار روی کیفیت میوههای سالم گلابی رقم شاهمیوه بررسی و با تیمار کیتوزان در غلظت 1/5 درصد و شاهد (آب مقطر) مقایسه شد. تغییر در میزان اسید آسکوربیک، مواد جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتراسیون، درصد کاهش وزن، فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و پلیفنول اکسیداز و سفتی میوههای سالم گلابی بهمدت 60 روز در سردخانه و در دمای 2± 4 درجه سانتیگراد ارزیابی شد. در میوههای گلابی تیمارهای ترکیب آب کیوی همراه با انار و یا انگور توانستند طی انبارداری سبب کاهش سرعت تخریب آسکوربیک اسید و میزان مواد جامد محلول کل، کاهش فعالیت آنزیم پراکسیداز و پلی فنول اکسیداز نسبت به شاهد و بیشتر تیمارها و حفظ سفتی بافت میوه گلابی نسبت به شاهد شوند. نتایج این پژوهش نشان داد که آنتیاکسیدانهای طبیعی موجود در بافت میوه، پتانسیل لازم را برای استفاده بهعنوان پوششهای آنتیاکسیدانی روی میوههای گلابی دارا هستند و باعث تأخیر در رسیدگی، زوال محصول و کاهش سرعت از بین رفتن مواد مغذی میوه میشوند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى