دوره 9، شماره 2 - ( 5-1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 139-125 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasouli F, Abedini F, Fakhreghazi S H. The Effect of Zinc Oxide Nanoparticles on the Physiological Characteristics in Pepper (Capsicum annum L.) under Salinity Stress . Journal of Crop Production and Processing 2019; 9 (2) :125-139
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2804-fa.html
رسولی فرزاد، عابدینی فاطمه، فخرقاضی هادی. بررسی اثرات نانو‌ذرات اکسید ‌روی بر ویژگی‌های فیزیولوژیک فلفل دلمه‌ای (.Capsicum annuum L) تحت تنش شوری . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (2) :125-139

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2804-fa.html


دانشگاه مراغه ، farrasoli@gmail.com
چکیده:   (2808 مشاهده)
در این پژوهش تأثیر محلول‌پاشی نانو‌ذره اکسید ‌روی با سه غلظت (صفر، ppm 1000 و ppm 2000) بر پاسخ گیاه فلفل دلمه‌ای (.Capsicum annuum L) در سطوح شوری متفاوت (صفر، 25، 50 و ۷۵ میلی‌مولار کلرید سدیم) بررسی و مطالعه شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار در شرایط گلدانی انجام شد. نتایج به‌دست آمده نشان داد سطوح بالای شوری و نانو‌ذره اکسید‌ روی باعث کاهش میزان کلروفیل، میزان کاروتنوئید، فنل کل، وزن خشک برگ‌ها، میزان پرولین، کاهش کربوهیدرات محلول کل، ارتفاع گیاه، قطر ساقه و فعالیت آنزیم کاتالاز شد، اما سطوح بالای شوری باعث افزایش میزان مالون‌دی‌‌آلدهید شد. با افزایش شدت تنش شوری (50 میلی‌مولار)، میزان کربوهیدرات محلول افزایش یافته و با ادامه روند افزایش تنش به 75 میلی‌مولار شوری در این آزمایش میزان کربوهیدرات‌ محلول کاهش یافت. اثر متقابل شوری و نانو‌ذره اکسید ‌روی بر میزان کلروفیل، پرولین، مالون‌دی‌آلدهید، فنل کل، کربوهیدرات‌ محلول، وزن خشک برگ‌ها و کاروتنوئید معنی‌دار بود. نتایج این آزمایش نشان داد که محلول‌پاشی روی به شکل نانو ذرات تا حدودی آسیب‌های ناشی از شوری را کاهش می‌دهد.
متن کامل [PDF 910 kb]   (1160 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق