دوره 10، شماره 1 - ( 2-1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 127-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Narimani H, seyed sharifi R, ebadi N. Effects of Nano Iron Oxide on the Yield and Some Physiological and Biochemical Traits of Wheat (Triticum aestivum L.) under Rainfed and Supplementary Irrigation Conditions. JCPP. 2020; 10 (1) :127-141
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2837-fa.html
نریمانی حامد، سید شریفی رئوف، عبادی ندا. تأثیر نانو‌اکسید آهن بر عملکرد، برخی صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک گندم در شرایط دیم و آبیاری تکمیلی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1399; 10 (1) :127-141

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2837-fa.html


دانشگاه محقق اردبیلی ، Raouf_ssharifi@yahoo.com
چکیده:   (59 مشاهده)

به‌منظور بررسی تأثیر آبیاری تکمیلی و نانواکسید آهن بر عملکرد، برخی صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک گندم در شرایط دیم، آزمایشی در سال 1395 به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اردبیل اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل سطوح آبیاری (آبیاری تکمیلی در مراحل آبستنی و خوشه‌دهی و عدم آبیاری یا کشت دیم) و کاربرد نانواکسید آهن در چهار سطح (عدم کاربرد نانواکسید آهن به‌عنوان شاهد و محلول‌پاشی 0/3، 0/6 و 0/9 گرم در لیتر نانواکسید آهن) بود. مقایسه میانگین‌ها نشان داد کاربرد 0/9 گرم بر لیتر نانواکسید آهن در شرایط دیم محتوای پرولین، قند محلول و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت (پراکسیداز، کاتالاز و پلی‌فنل اکسیداز) را به‌ترتیب 129/89، 168/76، 27/64، 94/2 و 31/71 درصد نسبت به عدم کاربرد نانواکسید آهن در شرایط آبیاری در مرحله آبستنی افزایش داد. همچنین یک افزایش حدود 75/89 و 38/43 درصدی به‌ترتیب در محتوای پروتئین برگ و عملکرد دانه در کاربرد 0/9 گرم در لیتر نانواکسید آهن و آبیاری تکمیلی در مرحله آبستنی نسبت به عدم محلول‌پاشی در شرایط دیم وجود داشت. به‌نظر می‌رسد کاربرد نانواکسید آهن و آبیاری تکمیلی می‌تواند به‌واسطه بهبود صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک، عملکرد دانه گندم تحت شرایط دیم را افزایش دهد.

متن کامل [PDF 1208 kb]   (14 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb