Hosseini Y, Saleh J, Chakerolhosseini M R. Evaluation of Nutritional Status of Lime Orchards in Hormozgan Province of Iran using Compositional Nutrient Diagnosis Method. Journal of Crop Production and Processing 2020; 10 (2) :81-92
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2856-fa.html
حسینی یعقوب، صالح جهانشاه، چاکرالحسینی محمدرضا. ارزیابی وضعیت تغذیهای باغهای لیموترش در هرمزگان با روش تشخیص چندگانه عناصر غذایی. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1399; 10 (2) :81-92
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2856-fa.html
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس ، yaaghoob.hosseini@yahoo.com
چکیده: (2033 مشاهده)
کوددهی متعادل باغها مستلزم آگاهی از وضعیت تغذیهای درختان است. یکی از روشهای کاربردی مورد استفاده برای اطلاع از وضعیت تغذیهای باغها روش تشخیص چندگانه عناصر غذایی است. این روش در سه منطقه مهم کشت لیموترش در استان هرمزگان و بهمنظور ارزیابی وضعیت تغذیهای باغها اجرا شد. مقایسه بین نتایج حاصل از پژوهش حاضر و استاندارد غلظتهای عناصر غذایی در لیموترش نشان داد که کمبود عناصر نیتروژن، پتاسیم، منگنز، محدودکنندههای عمده تولید لیموترش در باغهای هرمزگان بودند. علاوه بر این، زیادی عناصر فسفر، کلر، آهن و بور نیز تأثیر نامطلوبی بر عملکرد محصول لیمو نشان دادند. غلظت بهینه عناصر غذایی نیتروژن، فسفر، پتاسیم و کلر در برگ لیموترش باغهای مورد مطالعه برای رسیدن به عملکرد نزدیک به 150 کیلوگرم بر درخت برای عناصر گفته شده بهترتیب 2/88، 0/28، 1/31، 0/27 درصد و برای عناصر آهن، منگنز، روی، مس و بور بهترتیب 222/26، 11/57، 4/63، 6/67 و 222/80 میلیگرم در کیلوگرم وزن خشک برگ بهدست آمد. بنابراین، توصیه میشود مصرف عناصری همچون نیتروژن، منگنز و پتاسیم در اولویت مصرف در این باغها قرار گیرد. همچنین بایستی با بهرهگیری از راهکارهایی نظیر اعمال برخه آبشویی، کاربرد کودهای نیتروژنی نوع نیتراتی و مانند اینها، اثرات منفی بور و کلر بر رشد و عملکرد گیاه کاهش داده شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى