دوره 9، شماره 3 - ( 8-1398 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 45-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi W, Gholami M, Rasouli M, Maleki M. Effect of Drought Stress on Some Physiological Traits in Three Varieties of Grapes (Vitis vinifera L.). JCPP. 2019; 9 (3) :45-59
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2880-fa.html
اسدی وهب، غلامی منصور، رسولی موسی، ملکی معصومه. اثر تنش خشکی بر برخی ویژگی‌های فیزیولوژیکی سه رقم انگور (.Vitis vinifera L). مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (3) :45-59

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2880-fa.html


دانشگاه ملایر ، mousarasouli@gmail.com
چکیده:   (61 مشاهده)

تنش خشکی از مهم‌ترین عوامل محدود‌کننده کشت و تولید انگور در جهان و ایران است. برای بررسی اثر تنش خشکی بر برخی صفات فیزیولوژیکی سه رقم انگور فخری، ملایی و قلاتی، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار شامل پتانسیل آب خاک در محدوده 0/2- (شاهد)، 0/7- و 1/2- مگاپاسکال در شرایط گلخانه‌ای در سال 1395 اجرا شد. در این پژوهش تاک‌های غیر‌پیوندی انگور در گلدان‌های بزرگ 26 لیتری با بافت لومی رسی مستقر شدند. بر اساس نتایج این پژوهش هر دو سطح تنش اثر معنی‌داری بر نسبت وزن خشک به سطح برگ، پایداری غشای سلولی، غلظت کلروفیل، پرولین، کربوهیدرات‌های محلول، محتوای آب نسبی برگ، فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و پراکسیداز داشتند. کربوهیدرات‌های محلول در سطح تنش 1/2- مگاپاسکال افزایش معنی‌دار 47 درصدی نسبت به شاهد (10/57 میلی‌گرم در گرم وزن خشک) نشان داد. تنش خشکی باعث کاهش در صفت میزان محتوای آب نسبی برگ (2 درصد) و افزایش در صفات میزان پرولین (9 درصد)، مالون دی‌آلدئید (55 درصد)، میزان فعالیت پراکسیداز (15 تا 20 درصد) و میزان فعالیت آنزیم کاتالاز (9 درصد) شد. بیشترین و کمترین میزان کلروفیل به‌ترتیب در رقم قلاتی (1/63 میلی‌گرم در گرم وزن تر) و رقم فخری (1/31 میلی‌گرم در گرم وزن تر) مشاهده شد. به‌طورکلی رقم قلاتی پتانسیل بالاتری برای تحمل شرایط تنش خشکی نسبت به ارقام ملایی و فخری دارد.

متن کامل [PDF 688 kb]   (23 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb