دوره 9، شماره 3 - ( 8-1398 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 191-204 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi F, Aboutalebian M A. Response of Seed and Oil Yields and Phosphorus Agronomic Efficiency of Soybean to Simultaneous Placement of Nitrogen with Phosphorus under Drought Stress. JCPP. 2019; 9 (3) :191-204
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2902-fa.html
صادقی فراست، ابوطالبیان محمدعلی. واکنش عملکردهای دانه، روغن و کارایی زراعی فسفر گیاه سویا به مصرف نواری نیتروژن با فسفر تحت تنش رطوبت. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (3) :191-204

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2902-fa.html


دانشگاه بوعلی سینا ، aboutalebian@yahoo.com
چکیده:   (35 مشاهده)
به‌منظور مطالعه عملکرد، اجزای عملکرد و کارایی زراعی فسفر در گیاه سویا تحت تأثیر مصرف نواری نیتروژن با فسفر در شرایط تنش رطوبتی، آزمایشی در سال 1396 در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا به‌صورت اسپلیت پلات فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتور اول تنش رطوبتی شامل سه سطح آبیاری پس از 60، 90 و 120 میلی‌متر تبخیر بود که در کرت‌های اصلی قرار داده شد و در کرت‌های فرعی نیز دو عامل نیتروژن (در دو سطح مصرف نواری و مصرف پخش) و فسفر (در دو سطح مصرف نواری و عدم مصرف) به‌صورت فاکتوریل قرار گرفتند. نتایج نشان داد با مصرف نواری نیتروژن تعداد غلاف در بوته و تعداد دانه در غلاف به‌ترتیب 8 و 16/21 درصد افزایش یافت. مصرف نواری نیتروژن با فسفر عملکرد دانه را نسبت به مصرف پخش نیتروژن با فسفر 11/4 درصد افزایش و به 3855/8 کیلوگرم در هکتار رسانید. مصرف نواری نیتروژن در سطوح آبیاری پس از 60، 90 و 120 میلی‌متر تبخیر، کارایی زراعی فسفر را به‌ترتیب 14/3، 27/6 و 35/4 درصد افزایش داد. عملکرد روغن نیز در مصرف همزمان نیتروژن با فسفر نسبت به مصرف فسفر به‎تنهایی در سطح آبیاری پس از 60 میلی‌متر تبخیر افزایش معنی‎داری به‎میزان 19/7 درصد نشان داد. به‌طور کلی مصرف نواری نیتروژن و فسفر در تمامی سطوح آبیاری عملکرد دانه و روغن را افزایش داد و سبب کاهش اثر منفی تنش رطوبتی بر سویا شد.
متن کامل [PDF 499 kb]   (18 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb