دوره 11، شماره 1 - ( 2-1400 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 137-148 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirdel M, ٍEshghi S, Hosseini F, Shahriari B. Effects of foliar application of potassium sources, gibberellic acid and 2, 4- Dichlorofenoxy acetic acid on the qualitative and quantitative characteristics of Vitis vinifera cv. Askari. JCPP. 2021; 11 (1) :137-148
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2907-fa.html
شیردل محسن، عشقی سعید، حسینی فرشاد، شهریاری بهنام. اثر کاربرد برگی منابع پتاسیمی، جیبرلیک‌ اسید و 2و4-دی کلروفنوکسی استیک اسید بر ویژگی‌های کمّی و کیفی انگور رقم عسکری. تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (1) :137-148

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2907-fa.html


دانشگاه شیراز ، eshghi@shirazu.ac.ir
چکیده:   (231 مشاهده)
انگور عسکری یکی از ارقام تازه‌خوری در ایران است اما کوچک بودن و غیریکنواختی حبه‌ها باعث کاهش عملکرد و جذابیت آن برای مصرف‌کنندگان شده است. کاربرد مناسب و به‌موقع جیبرلیک‌ اسید، عناصر غذایی مانند پتاسیم و همچنین 4,2-D با افزایش رشد‌ونمو میوه، می‌تواند باعث بزرگ شدن و یکنواختی حبه‌ها شود. به‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی جیبرلیک‌ اسید، 4,2-D و منابع پتاسیمی بر ویژگی‌های کمّی و کیفی انگور عسکری، پژوهشی در سال 1395 روی تاک‌های 30 ساله انگور رقم عسکری واقع در منطقه کوشکک انجام شد. پژوهشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل جیبرلیک‌ اسید با غلظت 50 میلی‌گرم در لیتر، 4,2-D با غلظت‌های 5، 10 و 20 میلی‌گرم در لیتر، ترکیب 10 میلی‌گرم در لیتر  4-D ,2+ 50  میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک‌ اسید، ترکیب 15 گرم در لیتر پتاسیم سولفات + 10 میلی‌گرم در لیتر 4-D ,2+ 50 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک‌ اسید، ترکیب 15 گرم در لیتر پتاسیم کلرید + 10 میلی‌گرم در لیتر 4-D ,2+ 50 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک‌ اسید، ترکیب 15 گرم در لیتر پتاسیم نیترات + 10 میلی‌گرم در لیتر  4-D ,2+ 50 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک‌ اسید و آب مقطر به‌عنوان شاهد بود. بر اساس نتایج بیشترین وزن حبه و خوشه و کمترین مواد جامد محلول و فنول برای تیمار ترکیبی جیبرلیک‌ اسید +10 میلی‌گرم در لیتر 4-D ,2 پتاسیم سولفات به‌ترتیب با میانگین‌های 2/58 و 214 گرم و 14/25 درجه بریکس و 58/77 میلی‌گرم بر کیلوگرم بود. کمترین وزن حبه و خوشه و بیشترین مواد جامد محلول و آنتوسیانین برای تیمار20 میلی‌گرم در لیتر 4-D ,2 به‌ترتیب با میانگین‌های 1/70 و 118 گرم و 18/5 درجه بریکس و41/71 میلی‌گرم بر کیلوگرم بود. پژوهش نشان داد که استفاده از غلظت 50 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک‌ اسید همراه با 10 میلی‌گرم در لیتر 4-D ,2 و استفاده از منابع پتاسیمی به‌ویژه سولفات پتاسیم باعث افزایش عملکرد و یکنواختی خوشه می‌شود.
متن کامل [PDF 940 kb]   (93 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق