Gharaei N, Shamshiri M H, Dehghani M R. Effect of Repeated Foliar Application of Urea on Growth, Fruit Quantity and Quality of Pistacia vera Cv. “Kalleh-Ghuchi”. Journal of Crop Production and Processing 2022; 12 (2) :91-101
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2922-fa.html
قرایی نسرین، شمشیری محمد حسین، دهقانی محمد رضا. تأثیردفعات کاربرد برگی کود اوره بر رشد و عملکرد کمی و کیفی پسته رقم کلهقوچی. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1401; 12 (2) :91-101
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2922-fa.html
دانشگاه ولی عصر رفسنجان ، shamshiri88@gmail.com
چکیده: (1095 مشاهده)
در این پژوهش، تأثیر دفعات کاربرد برگی کود اوره 5/0 درصد در سه مرحله مختلف رشد میوه (شامل آغاز رشد جنین، رشد سریع جنین و در طول ریزش جوانه با فواصل حدود دو هفته) بر شاخصهای رشدی و عملکرد میوه درختان پسته بررسی شد. بدین منظور در سال 1395 در مجموع 20 درخت کلهقوچی از باغ تحقیقاتی دانشگاه ولیعصر رفسنجان انتخاب شدند. بر اساس نتایج خصوصیات رشدی نظیر طول شاخه فصل جاری، تعداد برگ و فاصله میانگره با افزایش دفعات محلولپاشی افزایش یافت. تیمار سه بار محلولپاشی اوره سبب کاهش 62 درصدی ریزش جوانههای گل و افزایش 65 درصدی غلظت نیتروژن برگ نسبت به درختان شاهد شد. همچنین شاخص درخشندگی پوست نرم میوه، وزن خوشه، وزن میوه و رطوبت میوه با افزایش دفعات کاربرد اوره افزایش پیدا کرد، درحالی¬که میزان سفتی و انس میوه با کاربرد اوره کاهش یافت. با توجه به نتایج این تحقیق کاربرد سه نوبت کود اوره از آغاز مرحله سوم رشد خشک میوه با فواصل زمانی حدود دو هفته میتواند علاوه بر تأثیر مثبت بر خصوصیات کمی و کیفی میوه، با کاهش ریزش جوانههای گل در سال آور سبب کاهش شدت سالآوری در پسته شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى