دوره 10، شماره 4 - ( 11-1399 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 44-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eshghi S, Jamshidian S, Tafazoli E, Ramezanian A. Effect of Ethephon, Brassinosteroid and Leaf Removal on Different Characteristics and Quality of Askari Grapes Sprayed with Dormax in Sisakht Area. Journal of Crop Production and Processing 2021; 10 (4) :33-44
عشقی سعید، جمشیدیان صادق، تفضلی عنایت اله، رمضانیان اصغر. اثر اتفن، براسینواستروئید و برگ‌برداری بر ویژگی‌های کمّی و کیفی انگور عسکری محلولپاشی شده با دورمکس در منطقه سی‌سخت. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1399; 10 (4) :33-44

دانشگاه شیراز ، eshghi@shirazu.ac.ir
در نواحی معتدله و نیمه‌معتدله، کوتاه بودن طول فصل رشد یکی از اصلی‌ترین موانع تولید تجاری موفق انگور است. برای غلبه بر این مشکل، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار برای ارزیابی اثر دورمکس یک درصد برای زودشکوفایی و به دنبال آن، محلولپاشی اتفن (150 و 300 میلی‌گرم در لیتر) و براسینواستروئید (0/4 و 0/6 میلی‌گرم در لیتر) و برگ‌برداری در زمان آغاز تغییر رنگ بر زمان رسیدن و کیفیت انگور عسکری (Vitis vinifera L. cv. Askari) در سال 98-1397 انجام گرفت. نتایج نشان داد که کاربرد دورمکس به‌جز افزایش در محتوای کاروتنوئید و کاهش میزان کلروفیل بر دیگر صفات اندازه‌گیری شده تأثیر معنی‌داری نسبت به شاهد نداشت. برگ‌برداری سبب کاهش اجزای عملکرد مانند وزن خوشه، تعداد حبه و عملکرد تاک شد، درحالی‌ که ویژگی‌های کیفی انگور مانند مواد جامد محلول، سفتی، محتوای کاروتنوئید و شاخص‌های رنگی را افزایش داد. بر اساس نتایج بهترین تأثیر بر ویژگی‌های کمّی انگور توسط محلولپاشی براسینواستروئید 0/6 میلی‌گرم در لیتر همراه با دورمکس یک درصد مشاهده شد. ولی مطلوب‌ترین ویژگی‌های کیفی و رنگ میوه در تیمار اتفن 300 میلی‌گرم در لیتر همراه با دورمکس یک درصد مشاهده شد.