دوره 10، شماره 4 - ( 11-1399 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 44-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eshghi S, Jamshidian S, Tafazoli E, Ramezanian A. Effect of Ethephon, Brassinosteroid and Leaf Removal on Different Characteristics and Quality of Askari Grapes Sprayed with Dormax in Sisakht Area. Journal of Crop Production and Processing 2021; 10 (4) :33-44
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2971-fa.html
عشقی سعید، جمشیدیان صادق، تفضلی عنایت اله، رمضانیان اصغر. اثر اتفن، براسینواستروئید و برگ‌برداری بر ویژگی‌های کمّی و کیفی انگور عسکری محلولپاشی شده با دورمکس در منطقه سی‌سخت. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1399; 10 (4) :33-44

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2971-fa.html


دانشگاه شیراز ، eshghi@shirazu.ac.ir
چکیده:   (1825 مشاهده)
در نواحی معتدله و نیمه‌معتدله، کوتاه بودن طول فصل رشد یکی از اصلی‌ترین موانع تولید تجاری موفق انگور است. برای غلبه بر این مشکل، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار برای ارزیابی اثر دورمکس یک درصد برای زودشکوفایی و به دنبال آن، محلولپاشی اتفن (150 و 300 میلی‌گرم در لیتر) و براسینواستروئید (0/4 و 0/6 میلی‌گرم در لیتر) و برگ‌برداری در زمان آغاز تغییر رنگ بر زمان رسیدن و کیفیت انگور عسکری (Vitis vinifera L. cv. Askari) در سال 98-1397 انجام گرفت. نتایج نشان داد که کاربرد دورمکس به‌جز افزایش در محتوای کاروتنوئید و کاهش میزان کلروفیل بر دیگر صفات اندازه‌گیری شده تأثیر معنی‌داری نسبت به شاهد نداشت. برگ‌برداری سبب کاهش اجزای عملکرد مانند وزن خوشه، تعداد حبه و عملکرد تاک شد، درحالی‌ که ویژگی‌های کیفی انگور مانند مواد جامد محلول، سفتی، محتوای کاروتنوئید و شاخص‌های رنگی را افزایش داد. بر اساس نتایج بهترین تأثیر بر ویژگی‌های کمّی انگور توسط محلولپاشی براسینواستروئید 0/6 میلی‌گرم در لیتر همراه با دورمکس یک درصد مشاهده شد. ولی مطلوب‌ترین ویژگی‌های کیفی و رنگ میوه در تیمار اتفن 300 میلی‌گرم در لیتر همراه با دورمکس یک درصد مشاهده شد.
متن کامل [PDF 628 kb]   (931 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق