دوره 10، شماره 3 - ( 8-1399 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 111-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimanzadeh G, Soltani A, Torabi B, Ebrahimi H, Shakeri E. Modeling the Effect of Pot Culture on Yield and Water Use of Soybean in Gorgan. JCPP. 2020; 10 (3) :111-125
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2981-fa.html
سلیمان زاده گلشاد، سلطانی افشین، ترابی بنیامین، ابراهیمی حسین، شاکری احسان. مدل‌سازی تأثیر کشت نشایی بر عملکرد و مصرف آب سویا در شرایط گرگان. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1399; 10 (3) :111-125

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2981-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، afshin.soltani@gmail.com
چکیده:   (58 مشاهده)
کشت نشایی محصولات زراعی یکی از روش­هایی است که در سال­های اخیر به‌عنوان یک روش مؤثر برای مصرف بهینه آب و حصول عملکرد بالاتر پیشنهاد شده است. شبیه‌سازی شرایط کشت نشایی با استفاده از مدل‌های مرتبط از مهم­ترین ابزارهایی است که قابلیت بررسی اثر این نوع سیستم کاشت بر عملکرد، مصرف آب و سایر خصوصیات سویا را دارد. برای این منظور تأثیر کشت ‌نشایی بر عملکرد و مقدار مصرف ‌آب سویا تابستانه در گرگان با استفاده از مدل شبیه‌سازی گیاهی SSM-iCrop2 در چهارتاریخ کاشت مختلف با چهاراندازه گیاهچه (نشاء) به همراه کشت بذری ارزیابی شد. نتایج شبیهسازی نشان داد کشت بذری در تاریخ کاشت دیرهنگام (23 تیر) و همه تیمارها در تاریخ کاشت خیلی دیرهنگام (5 مرداد) بهدلیل اختلال در کشت محصول بعدی نامطلوب در نظر گرفته شده و از مقایسات کنار گذاشته شد. کشت نشایی در تاریخ کاشت زودهنگام (20 خرداد)، معمول (4 تیر) و دیرهنگام باعث زودرسی محصول نسبت به کشت بذری شد. از نظر عملکرد دانه در تاریخ­های کاشت‌ زودهنگام و معمول تفاوت معنی‌داری بین دو روش کاشت وجود نداشت؛ اما در تاریخ کاشت دیرهنگام کشتنشایی باعث کاهش افت عملکرد نسبت به کشت مستقیم شد. اندازهی نشاء اثر معنی‎داری برعملکرد نداشت. هم‎چنین هیچ‎کدام از تاریخ کاشت‎های مختلف در دو روش نشایی و بذری اثر معنی‎داری بر نیاز آبی خالص سویا نداشت. به‌طورکلی روش کشت نشایی سویا درتاریخ کاشت دیرهنگام، به‎دلیل عملکرد بالاتر قابل توصیه است؛ ولی ازنظر اقتصادی برای کشاورز مقرون‌ به‌صرفه نبوده و می­بایست راهکاری برای کاهش هزینه های این روش در نظر گرفته شود.
متن کامل [PDF 685 kb]   (33 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb