دوره 11، شماره 1 - ( 2-1400 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 109-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zokaee Khosroshahi M R. Effects of Exogenous Gibberellic Acid on Yield Components of ‘Askari’ Grape. JCPP. 2021; 11 (1) :109-123
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2989-fa.html
زکایی خسروشاهی محمدرضا. تأثیر اسید جیبرلیک برون‌زاد بر اجزای عملکرد انگور رقم عسکری. تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (1) :109-123

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2989-fa.html


داننشگاه رازی ، mreza.zokaee@razi.ac.ir
چکیده:   (78 مشاهده)
مهم‌ترین کاربرد تجاری جیبرلین در باغبانی بهبود عملکرد و بازارپسندی میوه انگورهای تازه‌خوری است. این پژوهش با هدف بررسی اثر غلظت‌های مختلف اسید جیبرلیک بر اجزای عملکرد تاک‌های پنج ساله رقم بی‌دانه رقم عسکری در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی انجام شد. تمامی خوشه‌ها و برگ‌های تاک‌های مورد آزمایش دو مرتبه با اسید جیبرلیک محلول‌پاشی شدند: ابتدا غلظت 10 میلی‌گرم در لیتر اسید جیبرلیک برای تمامی تاک‌ها به‌جز شاهد، در مرحله ظهور خوشه (3-2 سانتی‌متری شدن طول خوشه‌ها) به‌کار رفت و سپس، در زمان 2-1 میلی‌متری شدن قطر حبه، غلظت‌های صفر، 10، 20، 30، 40 و 50 میلی‌گرم در لیتر اسید جیبرلیک استفاده شد. کاربرد اسید جیبرلیک خارجی به افزایش معنی‌دار میانگین وزن، حجم، طول و قطر حبه‌ها در مقایسه با شاهد منجر شد. همچنین، میانگین وزن خوشه و عملکرد کل تاک تحت تأثیر تیمارهای اسید جیبرلیک به‌طور معنی‌داری بهبود یافت. پی‌اچ عصاره میوه تحت تأثیر تیمار اسید جیبرلیک افزایش یافت. اسید جیبرلیک برون‌زاد میزان مواد جامد محلول میوه را کاهش داد، اما مقدار اسیدیته کل میوه تحت تأثیر تیمارهای اسید جیبرلیک افزایش یافت. کاربرد اسید جیبرلیک اثر معنی‌داری بر شاخص شکل (نسبت طول به قطر) حبه، جرم حجمی (نسبت وزن به حجم) حبه و طول محور خوشه نداشت. با توجه به نتایج این آزمایش، محلول‌پاشی با غلظت 10 میلی‌گرم در لیتر اسید جیبرلیک به‌منظور افزایش عملکرد رقم عسکری قابل توصیه به باغداران است.
متن کامل [PDF 1456 kb]   (26 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق