دوره 11، شماره 1 - ( 2-1400 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 83-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malaki A, Khalesro S, Heidari G R. Evaluation of Quantitative and Qualitative Traits of Chickpea as Affected by Biofertilizer, Nitrogen, and Humic Acid in Dryland Condition. JCPP. 2021; 11 (1) :83-94
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3013-fa.html
ملکی امیر، خالص رو شیوا، حیدری غلامرضا. بررسی خصوصیات کمّی و کیفی نخود تحت تأثیر کود بیولوژیک، نیتروژن و اسید هیومیک در شرایط دیم. تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (1) :83-94

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3013-fa.html


دانشگاه کردستان ، sh.khalesro@uok.ac.ir
چکیده:   (212 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر کود بیولوژیک، نیتروژن و اسید هیومیک بر خصوصیات کمّی و کیفی نخود (لاین ILC 482)، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کردستان انجام شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل محلول‏پاشی برگی اسید هیومیک در سه سطح (شاهد (صفر)، دو در هزار و چهار در هزار)، کود نیتروژن در دو سطح (شاهد (صفر) و 30 کیلوگرم در هکتار) و کود بیولوژیک ریزوچک پی سوپرپلاس در دو سطح (عدم تلقیح و تلقیح) بودند. نتایج نشان داد در بین تیمارها، سطح دوم اسید هیومیک بالاترین مقدار را از لحاظ صفات مورفولوژیک، تعداد غلاف در بوته، وزن دانه در بوته و وزن صد دانه به‌خود اختصاص داد. بیشترین میزان عملکرد دانه (271 گرم در متر‌مربع) و عملکرد بیولوژیک (684 گرم در متر‌مربع) نیز از غلظت دو در هزار اسید هیومیک حاصل شد. بالاترین غلظت پتاسیم دانه (1297 میلی‌گرم بر کیلوگرم) نیز مربوط به سطح دوم اسید هیومیک بود. همچنین کود نیتروژن و باکتری موجب افزایش معنی‌دار عملکرد دانه، وزن دانه در بوته و شاخص برداشت شد. بیشترین درصد پروتئین دانه (22/9) نیز مربوط به تیمار تلفیقی کود بیولوژیک و نیتروژن بود. درنهایت می‌توان گفت کاربرد نهاده‏های طبیعی اسید هیومیک و کود بیولوژیک ریزوچک پی سوپرپلاس توأم با کود آغازگر نیتروژن موجب بهبود خصوصیات کمّی و کیفیت دانه گیاه نخود شد.
متن کامل [PDF 554 kb]   (115 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق