دوره 11، شماره 3 - ( 8-1400 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 35-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmani M, Aboutalebian M A. Response of Tuber Yield and Some Physiological Growth Indices of Potato to Phosphate and Mycorrhizae under Moisture Stress. JCPP. 2021; 11 (3) :35-49
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3027-fa.html
رحمانی مسعود، ابوطالبیان محمدعلی. واکنش عملکرد غده، کارایی زراعی فسفر و برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی رشد سیب زمینی به فسفات و مایکوریزا تحت تنش رطوبت. تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (3) :35-49

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3027-fa.html


دانشگاه بوعلی سینا ، aboutalebian@yahoo.com
چکیده:   (55 مشاهده)
به‌منظور مطالعه برخی از شاخص‌های فیزیولوژیکی رشد و عملکرد غده سیب زمینی تحت تأثیر کاربرد مایکوریزا و کود فسفات در شرایط تنش رطوبتی، پژوهشی مزرعه‎ای در بهار و تابستان 1397 در همدان، انجام شد. پژوهش به‌صورت فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عامل اول تنش رطوبت در سه سطح آبیاری پس از 60 (شاهد)، 80 و 100 میلی‌متر تبخیر از تشت تبخیر کلاس A بود، عامل دوم استفاده از قارچ Glomus mossea در دو سطح کاربرد و عدم کاربرد و عامل سوم کود فسفات در دو سطح مصرف و عدم مصرف، درنظر گرفته شد. نتایج نشان داد که در شرایط بدون تنش رطوبت، حداکثر شاخص سطح برگ با کاربرد مایکوریزا 10/5 درصد کاهش یافت اما در تنش متوسط و شدید رطوبت، استفاده از مایکوریزا، آن را به‌ترتیب 12/3 و 18/8 درصد افزایش داد. در تنش شدید رطوبت، مایکوریزا سرعت جذب خالص و سرعت رشد محصول را به‌ترتیب 43/6 و 76 درصد افزایش داد. در هر سه سطح تنش رطوبت، حضور مایکوریزا سبب افزایش کارایی زراعی فسفر شد. حضور مایکوریزا در شرایط عدم تنش رطوبت، اثری بر عملکرد غده نداشت اما در سطوح متوسط و شدید تنش رطوبت، مایکوریزا عملکرد غده را به‌ترتیب 16/4 و 34/7 درصد بهبود بخشید درحالی که در تنش شدید رطوبت، کاربرد فسفات نسبت به عدم مصرف فسفات، تنها عملکرد غده را 15/8 درصد بیشتر کرد. بنابراین برای تولید سیب زمینی در شرایط کمبود رطوبت، کاربرد مایکوریزا به‌همراه کود فسفات مناسب است.
متن کامل [PDF 734 kb]   (25 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق