دوره 11، شماره 2 - ( 5-1400 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 37-50 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourhadi H, Hadavand N, Kazem aslani H. Interaction of Nitrogen and Rhizobium on Photosynthetic and Yield Components of Red Beans (Sayad Cultivar) in Azna. JCPP. 2021; 11 (2) :37-50
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3028-fa.html
پورهادیان حسین، هداوند نبی، کاظم اصلانی حسن. برهم‌کنش کود نیتروژن و ریزوبیوم بر توانایی فتوسنتزی و زراعی لوبیا قرمز رقم صیاد در شهرستان ازنا. تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (2) :37-50

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3028-fa.html


دانشگاه پیام نور واحد ازنا ، hpoorhadian@yahoo.com
چکیده:   (235 مشاهده)
به‌کارگیری کود نیتروژن در زراعت باعث افزایش توانایی فتوسنتزی و عملکرد محصول می‌شود. به‌همین ‌منظور اثر کود شیمیایی نیتروژن و ریزوبیوم روی توانایی فتوسنتزی و زراعی لوبیا قرمز رقم صیاد، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 4 تکرار در مرکز خدمات جهاد کشاورزی شهرک‌‌المهدی شهرستان‌ ازنا با تیمارهای صفر (شاهد)، 100 و 200 کیلوگرم ‌در‌ هکتار اوره و ریزوبیوم، ریزوبیوم+30 و 50 کیلوگرم ‌در‌ هکتار اوره مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد اثر تیمارهای کودی روی شاخص سطح برگ، میزان، کارایی و سهم فتوسنتز جاری، میزان، کارایی و سهم انتقال مجدد، وزن خشک در مراحل قبل از گل‌دهی و رسیدگی و عملکرد دانه و اجزای آن معنی‌دار بود. مصرف کود شیمیایی و ریزوبیوم مقدار تمام صفات فوق به‌جز سهم فتوسنتز جاری را افزایش داد. بررسی ضرایب همبستگی نشان داد بین عملکرد دانه با میزان، کارایی و سهم فتوسنتز جاری و میزان، کارایی و سهم انتقال مجدد رابطه قوی وجود دارد. درنتیجه می‌توان با مصرف انواع کود نیتروژن علاوه بر افزایش توانایی فتوسنتزی گیاه به عملکرد مطلوب مورد نظر دست یافت.
متن کامل [PDF 1093 kb]   (106 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق