دوره 11، شماره 2 - ( 5-1400 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 137-125 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shoormij F, Mirlohi A, Saeidi G, Shirvani M. Response of Emmer and Durum Wheats to Different Levels of Nitrogen Fertilizer. Journal of Crop Production and Processing 2021; 11 (2) :125-137
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3034-fa.html
شورمیج فاطمه، میرلوحی آقافخر، سعیدی قدرت الله، شیروانی مهران. واکنش گندم‌های ایمر و دوروم به سطوح متفاوت کود نیتروژن. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (2) :125-137

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3034-fa.html


دانشگاه صنعتی اصفهان ، mirlohi@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (1552 مشاهده)
گندم‌های تتراپلوئید پوشینه‌دار ایمر که از اجداد گندم‌های امروزی محسوب می‌شوند، دارای پتانسیل قابل توجهی در بهبود گندم‌های دوروم به‌ویژه از نظر محتوای پروتئین دانه هستند. به‌منظور بررسی واکنش گندم‌های تتراپلوئید پوشینه‌دار ایمر و دوروم به سطوح متفاوت کود نیتروژن، 12 ژنوتیپ گندم تتراپلوئید شامل هشت ژنوتیپ دوروم و چهار ژنوتیپ ایمر در سال زراعی 1396 در مزرعه کشت شدند. آزمایش به‌صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا در آمد که در آن چهار سطح کود اوره (صفر، 50، 150 و200 کیلوگرم در هکتار) به‌عنوان عامل اصلی و ژنوتیپ‌ها به‌عنوان عامل فرعی بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثر کود نیتروژن بر صفات روز تا رسیدگی فیزیولوژیک، درصد پروتئین، درصد نیتروژن و غلظت نیتروژن دانه در سطح یک درصد معنی‌دار بود. اثر ژنوتیپ بر همه صفات در سطح یک درصد معنی‌دار بود. گندم‌های پوشینه‌دار ایمر از میانگین بیشتری در تعداد سنبله در مترمربع، درصد پروتئین، غلظت نیتروژن و درصد نیتروژن دانه در مقایسه با گندم‌های دوروم برخوردار بودند. با توجه به این نتایج، گندم‌های ایمر می‌توانند منبع ژنتیکی غنی برای بهبود صفات، در گندم‌های دوروم به‌ویژه پروتئین دانه باشند.
متن کامل [PDF 1151 kb]   (867 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق