B. Maherani, M. Barzegar, M. A. Sahari, H. Dehghan. Optimization of Extraction Conditions of an Iranian Flaxseed Gum Using the Response Surface Method. Journal of Crop Production and Processing 2005; 8 (4) :145-156
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-309-fa.html
بهنوش ماهرانی ، محسن برزگر ، محمد علی سحری ، حمید دهقانی . بهینه سازی شرایط استخراج صمغ دانه بزرک ایرانی به روش صفحه پاسخ. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1383; 8 (4) :145-156
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-309-fa.html
چکیده: (23230 مشاهده)
استخراج آبی صمغ دانه بزرک (Linum usitassimum) با استفاده از طـرح آماری روش صفحه پاسـخ(response surface methodology ) (RSM) بهینه سازی شد. دراین پژوهش درجه حرارت استخراج در دامنه 45-100 درجه سانتیگراد، pH در محدوده 7 -3 و نسبت آب به دانه در دامنه 24-4 به عنوان فاکتورهای مؤثر بر درصد بازده استخراج، مقدار پروتئین و ویسکوزیته ظاهری صمغ های استخراج شده، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد درجه حرارت و pH دو فاکتور مؤثر بر بازده و کیفیت صمغ استخراجی (خلوص و ویسکوزیته ظاهری) است، در صورتی که فاکتور نسبت آب به دانه، دارای اثر کمتری میباشد. شرایط بهینه استخراج صمغ دانه بزرک به صورت زیر معرفی گردید، درجه حرارت: 90-85 درجه سانتیگراد، نسبت آب به دانه:14 و pH : 7- 5/6. ویسکوزیته ظاهری صمغهای استخراجی نیز اندازهگیری شد و اثر شرایط استخراج بر خصوصیت رئولوژیکی صمغ حاصل مورد بررسی قرار گرفت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى