دوره 12، شماره 1 - ( 3-1401 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 30-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi S A A, Tadayon M R, Karimzadeh H. Investigation of the Effect of Potassium Sulfate and Ascorbic Acid on Quinoa (Chenopodium quinoa) in a Saline Soil. Journal of Crop Production and Processing 2022; 12 (1) :15-30
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3098-fa.html
محمدی سید علی‌اکبر، تدین محمودرضا، کریم‌زاده هدایت‌اله. بررسی اثر سولفات پتاسیم و اسید آسکوربیک بر گیاه کینوا (Chenopodium quinoa) در یک خاک شور. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1401; 12 (1) :15-30

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3098-fa.html


دانشگاه شهرکرد ، mrtadayon@yahoo.com
چکیده:   (1368 مشاهده)
به‌منظور ارزیابی تأثیر کود سولفات پتاسیم و اسید آسکوربیک بر عملکرد و اجزای عملکرد و رشد گیاه کینوا (Chenopodium quinoa Willd)، آزمایشی در سال زراعی 98-1397 به¬صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در یک خاک شور در شرق اصفهان اجرا شد. تیمار‌های آزمایشی شامل سولفات پتاسیم در چهار سطح شاهد (عدم مصرف کود)، 50 درصد میزان توصیه شده، 100 درصد میزان توصیه شده و 150 درصد (1/5 برابر) میزان توصیه شده و محلول‏پاشی با اسید آسکوربیک در سه سطح شاهد (محلول‌پاشی با آب مقطر)، 100 میلی‌گرم بر لیتر و 200 میلی‌گرم بر لیتر بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر کاربرد کود سولفات پتاسیم و محلول‌پاشی اسید آسکوربیک بر تمام صفات اندازه‌گیری شده معنی‌دار بود. در واقع این تیمارها باعث افزایش شاخص سطح برگ و ماده خشک تولیدی شدند. با افزایش مقدار اسید آسکوربیک و سولفات پتاسیم، محتوای نسبی آب برگ، ارتفاع بوته، تعداد خوشه در واحد سطح، تعداد دانه در خوشه و وزن هزار دانه افزایش معنی‌داری داشتند. کاربرد 200 میلی‌گرم در لیتر اسید آسکوربیک و مصرف 150 درصد میزان توصیه شده سولفات پتاسیم، عملکرد دانه و شاخص برداشت را به‌ترتیب 79 درصد و 2/6 برابر نسبت به تیمار شاهد افزایش دادند. از این‏رو، سطح برهم¬کنش مذکور را در صورت تکرار در شرایط آزمایشی مشابه، می‌توان به‌عنوان ترکیب مناسبی در جهت بهبود عملکرد در گیاه کینوا در نظر گرفت.
متن کامل [PDF 822 kb]   (717 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق