Mazrooe A, Saeidi K, Izadi Z, Mohammadkhani A. Effect of Encapsulation of Satureja bachtiarica Essential Oil with Chitosan on the Shelf Life and Qualitative Traits of Pomegranate Seeds. Journal of Crop Production and Processing 2022; 11 (4) :145-156
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3112-fa.html
مزروعی عارفه، سعیدی کرامت الله، ایزدی زهرا، محمدخانی عبدالرحمان. تأثیر درون پوشانی اسانس مرزه بختیاری با کیتوزان بر ماندگاری و ویژگیهای کیفی دانه انار. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (4) :145-156
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3112-fa.html
دانشگاه شهرکرد ، saeidi@sku.ac.ir
چکیده: (1144 مشاهده)
کپسوله شدن اسانسهای روغنی در نانوذرات پلیمری نظیر کیتوزان، اثرات مثبت چنین ترکیباتی را بهبود بخشیده و به¬دلیل کپسوله کردن بهتر و رهاسازی کنترل شده در انتقال عصاره دارویی بسیار مورد توجه است. پژوهش حاضر با هدف درون پوشانی اسانس مرزه بختیاری با کیتوزان بر ماندگاری و کیفیت دانه انار در قالب طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار نسبتهای کیتوزان و سطوح پاشش اسانس مرزه بختیار (0/3- 1:1، 0/6- 1:1، 0/3- 1:2، 0/6- 1:2، 0/3- 1:3 و 0/6- 1:3) در 3 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد، بیشترین میزان pH عصاره میوه در تیمار شاهد قبل از دوره نگهداری بود. در تیمار شاهد بعد از دوره نگهداری بیشترین میزان مواد جامد محلول و کمترین میزان اسید آلی حاصل شد. بیشترین میزان اسید آلی در عصاره انار در تیمارهای 0/6-1 و شاهد قبل از دوره نگهداری مشاهده شد. در طول دوره نگهداری میزان آنتوسیانین کاهش معنیداری را نشان داد. نسبتهای 0/3-3 و 0/6-3 کیتوزان به اسانس بیشترین ظرفیت آنتیاکسیدانی و بیشترین کاهش وزن را نشان دادند. در طول دوره نگهداری تحت تیمار شاهد و نسبت 0/6-2 کیتوزان به اسانس میزان فنول عصاره افزایش یافت. بهطور کلی، با پوششدهی دانههای انار و انتخاب غلظت مناسب اسانس مرزه بختیاری همراه با پوشش کیتوزان، میتوان زمان ماندگاری، بازارپسندی و کیفیت تغذیهای دانه انار را به میزان مناسب و قابل توجهی حفظ کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى