دوره 12، شماره 3 - ( 8-1401 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 48-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Panahi S, Haghighi M. Comparison of Physiological Traits of Two Sweet Pepper Cultivars under Salinity Stress. JCPP 2022; 12 (3) :33-48
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3128-fa.html
پناهی شاداب، حقیقی مریم. مقایسه صفات فیزیولوژیک دو رقم فلفل شیرین سبز و نارنجی تحت تنش شوری. تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی 1401; 12 (3) :48-33

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3128-fa.html


دانشگاه صنعتی اصفهان ، mhaghighi@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (56 مشاهده)
به¬منظور بررسی اثر شوری بر فیزیولوژی فلفل دلمه‌ای، آزمایشی در دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1396 انجام شد. این پژوهش به‌منظور بررسی صفات فیزیولوژیکی دو رقم فلفل دلمه‌ای سبز (Patron) و نارنجی (Paramo) تحت تیمار شوری به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با تیمارهای شامل چهار سطح شوری (آبیاری با آب معمولی، آبیاری با آب‌شور 1/5، 4/5 و 6/5 دسی¬زیمنس بر متر کلرید سدیم) و دو رقم فلفل، در محل گلخانه دانشگاه صنعتی اصفهان انجام گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که افزایش سطح شوری سبب افزایش فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز در فلفل دلمه‌ای نارنجی شد و بیشترین میزان فعالیت این آنزیم به تیمار 6/5 دسی¬زیمنس بر متر رقم نارنجی تعلق داشت. فلفل دلمه‌ای سبز در همه سطوح شوری نسبت به فلفل دلمه‌ای نارنجی دارای محتوای نشاسته بیشتری بود. همچنین با افزایش روند شوری میزان عناصر پتاسیم ریشه و شاخساره و میزان سدیم شاخساره در مقایسه با شاهد افزایش پیدا کرد. با افزایش سطوح شوری، روند افزایشی در میزان پرولین و فنل مشاهده شد. همچنین افزایش سطوح شوری سبب کاهش معنی‌دار میزان تعرق، هدایت روزنه‌ای و دی‌اکسید کربن زیر روزنه شد. با افزایش سطوح شوری مقدار آبسیزیک اسید و کارتنوئید در برگ افزایش یافت. به‌طور¬کلی شوری باعث کاهش ترکیبات آنتی‌اکسیدان و فنل گیاه در مدت کوتاه شد و رقم نارنجی نسبت به سبز مقاومت در مدت کوتاهتری نشان داد.
متن کامل [PDF 605 kb]   (67 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق