دوره 12، شماره 1 - ( 3-1401 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 170-151 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

abdi S. Effect of Sowing Date and Different Levels of Nitrogen on Qualitative and Quantitative Characteristics of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd) in Ahar. Journal of Crop Production and Processing 2022; 12 (1) :151-170
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3146-fa.html
عبدی سکینه. برهم‌کنش تاریخ کاشت و سطوح مختلف نیتروژن بر خصوصیات کمّی و کیفی گیاه کینوا (Chenopodium quinoa Willd) در شرایط شهرستان اهر. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1401; 12 (1) :151-170

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3146-fa.html


دانشگاه تبریز ، s.abdi@tabrizu.ac.ir
چکیده:   (674 مشاهده)
به‌منظور تعیین تاریخ کاشت و مقدار کود نیتروژن مناسب برای کاشت کینوا در شهرستان اهر، آزمایشی در سال زراعی 98-1397 به‌صورت کرت‌های خردشده در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی و با سه تکـرار اجرا شد. کـرت‌های اصلی شامل پنج تاریخ کاشت (5 اسفند، 20 اسفند، 5 فروردین، 20 فروردین و 5 اردیبهشت) و کرت‌های فرعی شـامل پنج سطح نیتروژن به صورت کود اوره (0، 90، 180، 270 و 360 کیلوگرم در هکتار) بودند. نتایج نشان داد که بیشترین وزن هزار دانه (3/48 گرم) در تاریخ کاشت 5 اردیبهشت با سطح کودی 180 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و بیشترین عملکرد دانه و زیست‌توده در تاریخ کاشت 5 اردیبهشت در سطوح 270 و 360 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بود. بیشترین ارتفاع بوته و درصد نیتروژن دانه در تاریخ‌ کشت 5 اردیبهشت با مقادیر کود 90، 180، 270 و 360 کیلوگرم در هکتار و بدون اختلاف معنی‌دار با یکدیگر به‌دست آمد. در تمام تاریخ‌های کاشت، با افزایش مصرف کود نیتروژن از حالت شاهد به 90 کیلوگرم در هکتار، افزایش معنی‌داری در کارآیی زراعی نیتروژن مشاهده شد. بیشترین طول دوره رشد با 137 روز در تاریخ کاشت 5 اسفند و کمترین آن با 95 روز متعلق به تاریخ کاشت 5 اردیبهشت بود. به‌طور کلی، می‌توان عنوان کرد که تاریخ کاشت 5 اردیبهشت به‌دلیل طول دوره رشد کوتاه‌تر و عملکرد دانه و بیوماس بالاتر و با مقدار کود نیتروژن مصرفی 270 کیلوگرم در هکتار برای شهرستان اهر مناسب بود.
متن کامل [PDF 1044 kb]   (468 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق