دوره 12، شماره 2 - ( 6-1401 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 18-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami S, Siosemarde A, Hosseinpanahi F, Ashengroph M. Effect of Supplementary Irrigation on the Accumulation of Compatible Osmolytes and Physiological Parameters in Dryland Wheat Cultivars. JCPP. 2022; 12 (2) :1-18
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3151-fa.html
غلامی سونیا، سی و سه مرده عادل، حسین پناهی فرزاد، آشنگرف مراحم. اثرآبیاری تکمیلی بر تجمع اسمولیت‌های سازگار و صفات فیزیولوژیکی، در ارقام گندم دیم. تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1401; 12 (2) :18-1

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3151-fa.html


دانشگاه کردستان ، a33@uok.ac.ir
چکیده:   (69 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر آبیاری تکمیلی بر برخی صفات فیزیولوژیک ارقام گندم دیم، در سال‌های زراعی 1396- 1395 و 1397-1396 آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان دهگلان استان کردستان اجرا شد. فاکتورها شامل سطوح تنش خشکی (در دو سطح دیم و آبیاری تکمیلی) و ارقام گندم (هما، سرداری، ریژاو، اوحدی و آذر2) بودند. اعمال آبیاری تکمیلی به‌طور معنی‌داری باعث افزایش عملکرد دانه شد. در هر دو سال زراعی شرایط دیم باعث افزایش میزان اسیدهای آمینه آزاد برگ و گلایسین بتائین و سبب کاهش محتوی نسبی آب برگ (RWC) و سرعت کاهش آب از برگ (RWL) شد. همبستگی منفی و معنی‌دار RWL با اسیدهای آمینه آزاد برگ و گلاسین بتائین و همچنین همبستگی مثبت و معنی‌دار RWC با میزان گلایسین بتائین نشان‌دهنده این است که هر چه غلظت ترکیبات اسمزی برگ بیشتر باشد سرعت کاهش آب از برگ کمتر و میزان آب برگ بیشتر خواهد بود. نتایج این پژوهش تایید کرد که تأمین آب کافی با استفاده از اجرای آبیاری تکمیلی در حساس‌ترین مراحل رشد گندم می‌تواند با بهبود صفات فیزیولوژیک گیاه به تولید عملکرد قابل قبول تحت شرایط دیم منتهی شود.
متن کامل [PDF 1328 kb]   (72 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق