دوره 13، شماره 3 - ( 8-1402 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 48-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdi S. Evaluation of Yield, Yield Components and Competitive Indices in Different Patterns of Intercropping on Quinoa (Chenopodium quinoa Willd) and Bean (Phaseolus vulgaris L.). Journal of Crop Production and Processing 2023; 13 (3) :31-48
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3225-fa.html
عبدی سکینه. بررسی عملکرد، اجزای عملکرد و شاخص‌های رقابتی کینوا (Chenopodium quinoa Willd) و لوبیا (.Phaseolus vulgaris L) در الگوهای مختلف کشت مخلوط. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1402; 13 (3) :31-48

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3225-fa.html


دانشگاه تبریز ، sakineh_abdi58@yahoo.com
چکیده:   (1156 مشاهده)
به¬منظور بررسی الگوهای مختلف کشت مخلوط کینوا و لوبیا، آزمایش مزرعه¬ای به¬¬صورت بلوک¬های کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار در سال زراعی 1399-1398 در شهرستان اهر اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل نسبت¬های جایگزینی یک ردیف لوبیا+ یک ردیف کینوا (1:1)، دو ردیف لوبیا+ یک ردیف کینوا (1:2)، سه ردیف لوبیا+ یک ردیف کینوا (1:3)، یک ردیف لوبیا+ دو ردیف کینوا (2:1)، سه ردیف لوبیا+ دو ردیف کینوا (2:3)، یک ردیف لوبیا+ سه ردیف کینوا (3:1)، دو ردیف لوبیا+ سه ردیف کینوا (3:2) و کشت خالص لوبیا و کینوا بود. نتایج نشان داد که الگوی کاشت بر کلیه صفات مورد بررسی کینوا و لوبیا اثر معنی¬دار داشت. بیشترین عملکرد دانه کینوا (1123 کیلوگرم در هکتار) از نسبت کشت (1:3) به¬دست آمد و بیشترین عملکرد بیولوژیک از کشت خالص (2625 کیلوگرم در هکتار) حاصل شد. عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک لوبیا در کشت خالص بیشتر از کشت مخلوط بود. مقادیر شاخص افت عملکرد واقعی کینوا در الگوهای مختلف کشت مخلوط بیشتر از عملکرد واقعی لوبیا بود که نشان¬دهنده این است که کینوا در کشت مخلوط مقاومت بیشتری نسبت به کاهش عملکرد در مقایسه با لوبیا دارد. بیشترین نسبت برابری زمین کل (1/84) از کشت مخلوط با نسبت (2:3) به¬دست آمد که معادل 84 درصد افزایش در بهره¬وری استفاده از زمین نسبت به کشت خالص دو گونه بود و این نشان¬دهنده برتری کشت مخلوط در مقایسه با کشت خالص است.

 
متن کامل [PDF 546 kb]   (259 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق