دوره 13، شماره 4 - ( 11-1402 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 48-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholinezhad E, Kazemi S, Lalehgani B. Investigating the Profile of Saturated and Unsaturated Fatty Acids of Camelina Oil in Response to Salinity Stress and Polyamines. Journal of Crop Production and Processing 2024; 13 (4) :33-48
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3262-fa.html
قلی نژاد اسماعیل، کاظمی شهریار، لله گانی بختیار. بررسی ترکیب اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع روغن کاملینا در واکنش به تنش شوری و پلی‌آمین‌ها. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1402; 13 (4) :33-48

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3262-fa.html


دانشگاه پیام نور ، e_gholinejad@pnu.ac.ir
چکیده:   (489 مشاهده)
به¬منظور بررسی ترکیب اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع روغن کاملینا در واکنش به تنش شوری و پلی‌آمین‌ها، آزمایشی در اسفندماه سال 1400 به¬صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی به¬صورت کشت گلدانی (هوای آزاد) با 12 تیمار و سه تکرار اجرا شد. تیمار تنش شوری با آب دریاچه ارومیه در سه سطح (صفر، 15، 30 دسی¬زیمنس بر متر) بود. تیمار محلول‌پاشی در چهار سطح 1- محلول‌پاشی با اسپرمین، 2- محلول‌پاشی با اسپرمیدین، 3- محلول‌پاشی با پوترسین و 4- شاهد (عدم محلول‌پاشی) بود. نتایج نشان داد با افزایش سطح تنش شوری درصد اسیدهای چرب اشباع افزایش و اسیدهای چرب غیراشباع روغن دانه کاهش یافت. همچنین تنش شوری 30 و 15 دسی‌‌زیمنس بر متر در مقایسه با شاهد به‌‌ترتیب اسیدهای چرب اشباع (6 و 4 درصد) و نسبت اسیدهای چرب اشباع به غیراشباع (9 و 6 درصد) را افزایش اما درصد روغن (17 و 9 درصد)، اسیدهای چرب غیراشباع یک پیوند دوگانه (4 و 2 درصد)، اسیدهای چرب غیراشباع چند پیوند دوگانه (3 و 1 درصد)، عملکرد روغن (62 و 21 درصد) و عملکرد دانه (52 و 10 درصد) را کاهش دادند. محلول‌پاشی با پلی‌آمین‌ها سبب کاهش درصد اسیدهای چرب اشباع و افزایش اسیدهای چرب غیراشباع، شاخص غیراشباع، درصد پایداری روغن، درصد روغن، عملکرد روغن و عملکرد دانه شد. بنابراین جهت تعدیل اثرات تنش شوری و بهبود ترکیب روغن و افزایش کمیت و کیفیت عملکرد دانه کاملینا، محلول‌‌پاشی با پلی‌‌آمین‌‌ها پیشنهاد می‌‌شود. 
متن کامل [PDF 1326 kb]   (237 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق