دوره 14، شماره 4 - ( 10-1403 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 87-75 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tofighiyan N, Rastegar S, Bagheri A. The role of Phosphorus-Containing Fertilizers on the Quantitative and Qualitative Characteristics of Tomato Fruit in Greenhouse Cultivation. Journal of Crop Production and Processing 2024; 14 (4) :75-87
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3302-fa.html
توفیقیان نسرین، رستگار سمیه، باقری عبدالنی. نقش کودهای حاوی فسفر بر خصوصیات کمی و کیفی میوه گوجه فرنگی در کشت گلخانه ای. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1403; 14 (4) :75-87

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3302-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، هرمزگان، ایران. ، srastegar2008@gmail.com
چکیده:   (36 مشاهده)
به منظور بررسی نقش کودهای حاوی فسفر بر خصوصیات کمی و کیفی میوه گوجه فرنگی در کشت گلخانه ای، این تحقیق به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در آذرماه 1401 در گلخانه ای در حاجی آباد استان هرمزگان انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد بیشترین میزان وزن میوه (145 گرم)، طول میوه (4/98 سانتی متر)، قطر میوه (6/95سانتی متر)، حجم میوه (164)، وزن کل یک خوشه (637 گرم) و تعداد میوه های یک خوشه (6/8) با کاربرد 20-20-20  (N-P-K) + سوپرفسفات تریپل به دست آمد. هم افزایی کودها برصفات کیفی میوه نشان داد که بیشترین میزان مواد جامد محلول میوه با کاربرد کود اسیدفسفریک 75% مشاهده شد. کاربرد کودهای فسفر توانست میزان اسیدیته قابل تیتراسیون را افزایش دهد. بیش ترین میزان فنل (0/74 میلی گرم گالیک اسید بر گرم وزن تر) با کاربرد کود 20-20-20 + اسید فسفریک در میوه ها مشاهده شد. کودهای فسفر به تنهایی و در ترکیب با کود کامل نقش موثری در افزایش محتوی فلاونوئید میوه داشتند. به-طور کلی با توجه به خصوصیات مختلف مورد بررسی، کاربرد کود 20-20-20 + سوپرفسفات تریپل جهت بهبود خصوصیات مختلف میوه گوجه فرنگی پیشنهاد می شود.
متن کامل [PDF 681 kb]   (12 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق