F. Khajali. Study of Duration of Feeding Starter and Finisher Diets on Growth Performance, Carcass Characteristics and Litter Composition of Female Broilers. Journal of Crop Production and Processing 2005; 9 (3) :197-205
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-375-fa.html
فریبرز خواجعلی . بررسی طول دوره تغذیه با جیره های پیش دان و پس دان بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و بستر جوجههای گوشتی ماده . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1384; 9 (3) :197-205
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-375-fa.html
چکیده: (8103 مشاهده)
این آزمایش به منظور تعیین آثار طول دوره تغذیه با جیرههای پیش دان و پس دان بر پاسخ رشد و خصوصیات لاشه و بستر جوجههای گوشتی ماده انجام گرفت. طول مدت تغذیه با جیره پیش دان 14 یا 21 روز و طول مدت تغذیه با جیره پس دان از 35 تا 49 یا 42 تا 49 روزگی در نظر گرفته شد. طبق نتایج این آزمایش، کاهش طول دوره تغذیه با جیره پیش دان باعث کاهش اضافه وزن (0071/0 >P) و نامناسبتر شدن ضریب تبدیل خوراک (0002/P<0) تا سن 21 روزگی شد. کاستن از طول مدت تغذیه با جیره پیش دان، وزن بدن را در 21 روزگی کاهش داد (0071/0 >P) ولی بر وزن بدن در 42 و 49 روزگی تأثیری نداشت. افزایش طول مدت تغذیه با جیره پس دان موجب افت اضافه وزن (0076/0 >P) و ضریب تبدیل خوراک (0001/0 >P) تا سن 42 روزگی شد ولی تأثیر معنیداری بر این مشاهدات تا سن 49 روزگی نداشت. این امر نشان میدهد که رشد جبرانی در فاصله 42 تا 49 روزگی صورت گرفته است. تیمارهای به کار رفته در آزمایش، تأثیر معنیداری بر خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی نداشتند. کاهش طول مدت تغذیه با جیره پیش دان و افزایش طول مدت تغذیه با جیره پس دان، میزان رطوبت، نیتروژن و pH بستر را به طور معنیداری کاهش داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى